ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέλευση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας στο Βελεστίνο

Το Σάββατο 5 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ. στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Βελεστίνου - Τι διεκδικείται
Συνέλευση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας στο Βελεστίνο
Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.
 
Όλοι μας γίναμε μάρτυρες της ολοσχερούς καταστροφής των κόπων μιας ολόκληρης ζωής συναδέλφων  μας αγροτών και κτηνοτρόφων.
 
Κτηνοτροφικές μονάδες κάηκαν ολοσχερώς και για όσα ζώα κατάφεραν να γλιτώσουν δεν υπάρχει βοσκότοπος. Χωράφια, ελαιώνες, αποθήκες, εξοπλισμός, σπίτια και άλλα πολλά χάθηκαν στο πέρασμα της μεγάλης πυρκαγιάς. 
 
Για μια ακόμα φορά, αναδεικνύονται οι διαχρονικές ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που έχουν  αφήσει την Πυροσβεστική υπηρεσία χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό πυρόσβεσης και πυροπροστασίας και έχουν διαχωρίσει χωρίς επιστημονική κρίση, την πρόληψη από την καταστολή των δασικών πυρκαγιών. Για άλλη μια φορά φάνηκε η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας του λαού και του φυσικού πλούτου.
 
Καλουμε τους συναδέλφους μας αγρότες και κτηνοτρόφους να οργανώσουμε την πάλη μας, να είμαστε σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση, να αγωνίστουμε και να διεκδικήσουμε μέσα από τους Συλλόγους μας να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη  και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και όλων των φυσικών καταστροφών, καθώς σήμερα υπάρχουν τα τεχνικά μέσα και η επιστημονική γνώση.
 
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας καλεί όλους τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους, ανεξάρτητα αν επλήγησαν από τις πυρκαγιές, το Σάββατο 5 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ. στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Βελεστίνου για να οργανώσουμε τον αγώνα μας.
 
Διεκδικούμε:
 
Πλήρη και άμεση καταγραφή των πληγέντων, όλων των ζημιών σε κατοικίες, αγροκτήματα, πάγιες εγκαταστάσεις σε γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.
 
Πλήρη αποζημίωση των περιουσιών στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις και χωρίς καμία καθυστέρηση. Να δοθεί έκτακτο βοήθημα στους πληγέντες.
 
Να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό και μέσα της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας αλλά και του συστήματος Υγείας για την κάλυψη συνθηκών κρίσης και από πυρκαγιές.
 
Να καταργηθούν οι αντιδραστικοί νόμοι που παραδίδουν τη γη και τις δασικές εκτάσεις ως φιλέτα στην επιχειρηματική δράση.
 
Ολοκληρωμένη διαχείριση και συνολική προστασία των δασών με κατάργηση του αντιεπιστημονικού διαχωρισμού της πρόληψης από κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.