ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμος αράζει σε διακοπές

Ο Δήμος αράζει σε διακοπές

Την έντονη διαφωνία του για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με την "διά περιφοράς" διαδικασία ενώ υπήρχαν σοβαρά ζητήματα προς συζήτηση εκφράζει με ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ΛΑΣ, Απόστολος Παπαϊωάννου.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές για την "Πάμε και ό,τι βγει" πολιτική του δημάρχου, τον "Συριζαίο" πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αλλά και την μέχρι τώρα "επαναστατική" μείζονα αντιπολίτευση του κ. Πάσχου, όπως τους χαρακτηρίζει.

Αναλυτικά:

Καταγγέλλουμε τη δια "περιφοράς" πρόσκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου στις 7 Αυγούστου και μάλιστα ως ΕΚΤΑΚΤΟ.  Όχι πως μας εξέπληξε , αφού κατ` επανάληψη και κατά συρροή  ήταν τέτοια η λειτουργία του Δ.Σ. του Δήμου αλλά μια στοιχειώδη προσπάθεια τηρώντας τους τύπους θα την εφάρμοζαν.

Στη ΝΕΑ δια περιφοράς , αποφάσισαν  "μάλλον" να μη μας ενοχλήσουν καλοκαιριάτικα, σιγά  η πατρίδα… κοιμάται κι ο Δήμος αράζει, σε διακοπές, πόσο δε μάλλον τώρα που  ενσωματώθηκε  περίφανη και η  μέχρι τώρα "επαναστατική" Μείζονα Αντιπολίτευση  του κ. Πάσχου γιατί να το βασανίζουμε , όπως σε  πανηγύρι  και σουβλακερί  να φωτογραφιζόμαστε  "Ολοι μαζί"  και να "Συνεχίζουμε" κι ας  χτυπήσαμε διάλυση, φάνηκε και στις πυρκαγιές.

Αλλά μιας και η πολιτική του κ. Νασίκα-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ είναι το "πάμε κι ότι βγει" κατέληξε να καθοδηγεί τον Συριζαίο (ιδού γιατί ο ΣΥΡ έπιασε… ξέρα!) Πρόεδρο του Δ.Σ. να ορίσει ΕΚΤΑΚΤΑ θέματα που μέχρι τώρα έπρεπε να έχει λυμένα.  Αυτό καταγγέλλουμε μιας και να ρωτήσουμε ο κ. Δήμαρχος, αφ’ υψηλού  και επαρμένος  (sic ) αδυνατεί! Έχετε δει ποτέ ανταπάντηση;

Γιατί ΕΚΤΑΚΤΑ και όχι ΤΑΚΤΙΚΑ  τα τρία θέματα Αναμορφώσεων Προϋπολογισμού, ήτοι Ακυρώσεις  ψηφισμένου προγραμματισμού, έργων, αποφάσεων, πέσαμε έξω; …χύμα τα περιμέναμε  μας ήρθαν τσουβαλάτα; Είναι ή δεν είναι αυτό διάλυση και αλλοπρόσαλλη πολιτική και Προϋπολογισμός ελβετικό τυρί , όλο τρύπα  και  ίσως μούχλα; Εντάξει μια επιχορήγηση δεκτή  να την αναμορφώσουμε, αλλά τα … χύμα; Κακό χωριό τα λίγα σπίτια πρόεδρε!

ΕΚΤΑΚΤ Ο θέμα και η παραχώρηση του γηπέδου Στεφανοβικείου στην ομάδα του Διαγόρα σαν μα μη  γνωρίζαμε πως η ομάδα θα αγωνιζόταν εκ νέου;

Στο δε βασικό  και ουσιαστικό θέμα της πρόσληψης 15 Καθαριστριών  ιδιωτικού δικαίου; Γιατί δεν αποφασίστηκε να γίνει  ΤΑΚΤΙΚΟ Δ.Σ. , να  συζητήσουμε και να απαιτήσουμε ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό, επειδή η καθαριότητα στις σχολικές  Μονάδες είναι πρωτεύον, διαρκές και θέμα υγείας στα παιδιά μας, αντι  μερικής  Απασχόλησης  και μάλιστα  από 2,5 ως 6,5 ώρες  και  το 35% από  χρήματα  του Δήμου δηλαδή των συμπολιτών; Είναι αυτό θέμα για καταγγελία όπως λέει η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ή  διαρκώς αγρό… παζαρεύετε;  Πότε θα (ξα)αποστείλουμε  τις αποφάσεις  του  εκάστοτε γαλαντόμου  Υπουργού Οικονομικών πίσω ανεκτέλεστες με τις απαιτήσεις μας; Αμ θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία και όχι κολακεία!

Δυστυχώς , από καιρό διαγραφόταν η πολιτική διάλυσης βασικών κανόνων της λειτουργίας αυτού του Δήμου, "καθρέφτης σου είμαι πολιτεία (!)’’ , εξ άλλου αυτό φάνηκε και απ την ανυπαρξία Πολιτικής  Προστασίας  , σχεδιασμού,  προγραμματισμού, έγκαιρης και μόνιμης  πρόσληψης  πυρασφάλειας  και όχι να "κλαίμε" τώρα πάνω απ το χυμένο γάλα ή  να ψαχνόμαστε να δικαιολογηθούμε προσλαμβάνοντας  ΕΚΤΑΚΤΟΥΣ  τώρα λόγω επειγουσών αναγκών. Γι` αυτό αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε στο ΕΚΤΑΚΤΟ δε θα γινόμασταν συνένοχοι.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  σας καλεί όλους και Δηλώνει: Μπρος να απαιτήσουμε να αποζημιωθούν οι ζημιές απάντων στο 100%  από τις πυρκαγιές , σήμερα κιόλας , αυτά είναι ΕΚΤΑΚΤΑ και όχι  οι καθημερινές  επαρμένες φωτογραφίες  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ στα ΜΚΔ  που δε κάνουν ένα Δήμο ούτε αναπτυγμένο ούτε Παραδεισένιο ούτε χαρούμενο ! Ξεκαβαλίστε ίσως περισωθεί κάτι!