ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δώστε μας τη δύναμη να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας του Νοσοκομείου Βόλου

Της Φωτεινής Κοκκινάκη - Υποψήφιας Bουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ
Δώστε μας τη δύναμη να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας του Νοσοκομείου Βόλου

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό καθεστώς, πέτυχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια να εφαρμόσει ουσιαστικές πολιτικές σε διάφορους τομείς για τη στήριξη και την ανακούφιση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Και τα αποτελέσματα είναι τόσο θεαματικά στην καθημερινότητα των πολλών, που δεν μπορούν να τα θολώσουν και να τα διαγράψουν το αντιπολιτευτικό μένος και οι λαϊκίστικες, μηδενιστικές κραυγές των αντιπάλων.

Τρανό παράδειγμα τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει από την κυβέρνηση για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας, όπως είναι η δωρεάν περίθαλψη για 2,5 εκατ. ανασφάλιστους, η κατάργηση του πεντάευρου, η αύξηση του ορίου δαπανών των νοσοκομείων, η επάρκειά τους σε υλικά και αναλώσιμα, οι χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού, η ανασύσταση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τη δημιουργία των ΤΟΜΥ, από τα οποία τέσσερα λειτουργούν ήδη στον Νομό μας, η αποβολή των εργολάβων από τα δημόσια νοσοκομεία και η υπογραφή συμβάσεων εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς για τους εργαζομένους.

Αυτή η ουσιαστική πολιτική για τη δημόσια υγεία αντανακλάται στην αναβαθμισμένη εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Νοσοκομείο Βόλου και που τις παροχές του απολαμβάνουμε όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοι, όχι μόνο του Νομού μας, αλλά και της ευρύτερης Θεσσαλίας. Τριάντα δύο νέες δομές έχουν δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο μας. Να θυμίσουμε την ψηφιακή χειρουργική αίθουσα, τον μαγνητικό τομογράφο, το ψηφιακό ακτινολογικό συγκρότημα, τα έντεκα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, το εργαστήριο εμφύτευσης και το ιατρείο ελέγχου βηματοδότη, την επέκταση και ανακαίνιση της μονάδας χημειοθεραπείας, το τμήμα βραχείας νοσηλείας, το νεότευκτο, αυτόνομο τμήμα επειγόντων περιστατικών; Να θυμίσουμε τις αποτελεσματικές προσπάθειες για την επαρκή στελέχωση του Ιδρύματος; Τις σαράντα τρεις προσλήψεις μόνιμων γιατρών και εικοσιένα επικουρικών και όσον αφορά στο υπόλοιπο προσωπικό, τις εικοσιένα μόνιμες προσλήψεις, τις εβδομήντα εννέα μετατάξεις, τις σαράντα οκτώ προσλήψεις με λοιπές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ατομικές συμβάσεις); Να θυμίσουμε την απορρόφηση 5 εκατ. ευρώ για έργα από ΕΣΠΑ, ΠΔΕ και ιδιωτικές δωρεές;

Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα ακόμη, που δεν μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα σύντομο άρθρο, αντανακλούν την αριστερή κοινωνική αντίληψη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνουν ότι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές της είναι η πραγματική ενίσχυση και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και αποδεικνύουν την αναπτυξιακή τροχιά στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο του Βόλου, την τελευταία τετραετία.

Ενόψει των εκλογών, λοιπόν, θα αφήσουμε όλη αυτή την προσπάθεια να πάει χαμένη; Θα δώσουμε την ευκαιρία στη ΝΔ να εφαρμόσει τις αντιλαϊκές, φιλελεύθερες πολιτικές της στον τομέα της υγείας; Θα επιτρέψουμε το πισωγύρισμα σε καταστάσεις της πενταετίας 2010-2015, όταν, λόγω της σκληρής μνημονιακής λιτότητας, το Νοσοκομείο μας παρήκμαζε με τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές και μπόρεσε να επιβιώσει χάρις στις προσπάθειες του ευσυνείδητου προσωπικού του;

Εμείς δεσμευόμαστε ότι, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας, θα συνεχιστεί η φιλολαϊκή πολιτική στη δημόσια υγεία. Κι εμείς θα είμαστε εδώ, για να επαγρυπνούμε και να απαιτούμε για την περαιτέρω ανάπτυξη του Νοσοκομείου μας. Δεσμευόμαστε να αγωνιζόμαστε για τη συνεχή κατ’ έτος αύξηση του προϋπολογισμού του, ώστε να καλύπτονται με επάρκεια όλες οι δομές και οι δραστηριότητές του. Δεσμευόμαστε για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των προκηρύξεων για την πρόσληψη των δεκαέξι νέων μόνιμων γιατρών, των δεκαπέντε νοσηλευτών, των έντεκα επικουρικού προσωπικού, που είναι σε εξέλιξη και θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Δεσμευόμαστε για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ώστε να αποκτήσει το Νοσοκομείο τον πολυπόθητο στεφανιογράφο, και για την απορρόφηση των 3 εκ. που προβλέπονται για τη δημιουργία της κλινικής ανακουφιστικής ιατρικής και την υλοποίηση του ενεργειακού προγράμματος από το ΕΣΠΑ του υπουργείου ανάπτυξης. Το όραμά μας είναι το δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο μας να αποκτήσει δομές τριτοβάθμιου, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όσους το έχουν ανάγκη, που δε θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας μας.  

Εμείς για αυτά αγωνιζόμαστε. Εμπιστευτείτε μας. Στις επικείμενες εκλογές, δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας του Νοσοκομείου του Βόλου.