ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Κουρέτας από την Κάρλα: Πολύ κακή διαχείριση

Δ. Κουρέτας από την Κάρλα: Πολύ κακή διαχείριση

Την λίμνη Κάρλα επισκέφτηκε χθες το απόγευμα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Αναστασίου και τοπικά στελέχη.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ενημέρωση, νωρίτερα στο Στεφανοβίκειο, έγινε δέκτης της αγωνίας των αγροτών της περιοχής για την έλλειψη νερού για τις αρδευόμενες εκτάσεις των παρακάρλιων χωριών.

Ο κ. Κουρέτας σε δηλώσεις από το σημείο του Ταμιευτήρα επισημαίνει τα εξής:

Στην λίμνη Κάρλα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα τις τελευταίες ημέρες, καθώς είναι τελευταίες τρεις ημέρες που θα δοθεί νερό στους αγρότες. Έγινε πολύ κακή διαχείριση το τελευταίο διάστημα την ώρα που υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με την θερμοκρασία λόγω των καιρικών συνθηκών του καλοκαιριού.

Η λίμνη Κάρλα μαζεύει γύρω στα 60 εκ. κυβικά νερό την στιγμή που όλος ο Θεσσαλικός κάμπος χρειάζεται περίπου 1,4 δις κυβικά. Δηλαδή βοηθάει με γύρο στο 3,8% των νερών του κάμπου. Δεν είναι δηλαδή ένα φοβερό έργο το οποίο λύνει το πρόβλημα. Είναι ωστόσο σημαντικό για την περιοχή γιατί αρδεύει περίπου 15.000 ίσως και λίγο παραπάνω στρέμματα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έχει σχεδιαστεί δεν έχει μετατρέψει ακόμη τη λίμνη σε οικοσύστημα. Μάλιστα δεν υπάρχει σοβαρή διαχείριση και εάν έχουμε δύο καλοκαίρια σαν αυτό που διανύουμε η λίμνη Κάρλα που βλέπετε θα είναι έρημος.

Επομένως το έργο αυτό το οποίο το ανέλαβε η Περιφέρεια του κ. Αγοραστού ήταν σχεδόν στο 93% τελειωμένο. Το ολοκλήρωσε όπως και είχε σχεδιαστεί και συμφωνηθεί, το θέμα ωστόσο είναι, ότι, το παρουσιάζει ως δικό της –που δεν είναι γιατί είναι έργο που έχει κρατήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτό το αντιλαμβάνεται ο καθένας εάν διαβάσει το ιστορικό του-.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον και εμείς θα το αναδείξουμε όλη αυτή την περίοδο και μετά τις εκλογές, ότι η διαχείριση του νερού στην περιοχή πρέπει να είναι πολύ πιο σοβαρή, για να μπορέσουν οι αγρότες να έχουν νερό και να ολοκληρώσουν τα ποτίσματά τους στις καλλιέργειες τους κυρίως στα βαμβάκια και τα τριφύλλια την εποχή αυτή.