ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με λίγα λόγια, ΣΥΡΙΖΑ!

Του Δημήτρη Κουτσιφέλη, Υποψήφιου Βουλευτή Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ
Με λίγα λόγια, ΣΥΡΙΖΑ!

Μα εμείς είμαστε με τη ζωή και εξασφαλίσαμε σε 2.500.000 συμπολίτες μας την πρόσβαση στη δωρεάν δημόσια υγεία.

Οι άλλοι, στην "ιστορία της επιτυχίας τους", έβαλαν το 5ευρο, απαγόρευσαν στους ανασφάλιστους την ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία, σταθεροί υπερασπιστές του θανάτου.

Μα εμείς είμαστε με τους πολλούς που δεν έχουν και δώσαμε τα επιδόματα και την ελπίδα κι έπαψε ο σκουπιδοντενεκές να είναι τραπεζαρία.

Οι άλλοι, θα καταργήσουν τα επιδόματα λένε, για να τονωθεί η επιχειρηματικότητα. Με δυο λόγια, πάλι θα πάρουν απ΄τους πολλούς να μοιράσουν στους λίγους.

Μα εμείς είπαμε ότι βγαίνοντας από τα μνημόνια, τα περιθώρια μεγαλώνουν. Κι έτσι ανατρέψαμε την μείωση των συντάξεων και την κατάργηση του αφορολόγητου.

Οι άλλοι, επιφυλάσσουν στις συντάξεις την τύχη των 250.000 ελλήνων που εμπιστεύτηκαν την "ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ" και έχασαν τις οικονομίες τους και στο "αφορολόγητο" το 9% από το πρώτο ευρώ!

Μα εμείς ματώσαμε για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Και δημιουργήθηκαν 500.000 μέχρι τον Απρίλη του 2019, περιορίζοντας την ανεργία από το 28% στο 18%.

Οι άλλοι, υπόσχονται τάχα "καλοπληρωμένες δουλειές" και ανακοίνωσαν ήδη την απόλυση 200.000 συμβασιούχων. Δηλαδή με το καλημέρα, η ανεργία στο 22%!

Μα εμείς μειώσαμε το ΦΠΑ στο ρεύμα, το αέριο, τα φάρμακα. Στο 6%. Κι έτσι μειώθηκαν οι δαπάνες σε βασικά αγαθά.

Οι άλλοι, το 6% θα το κάνουν 11%! Κι έτσι θα βάζουν το χέρι στην τσέπη των πολλών, για να υπάρχουν λεφτά για διανομή στους λίγους.

Μα εμείς κάναμε λάθη, παραλείψεις, καθυστερήσεις. Ανυστερόβουλα. Στη μάχη για το αύριο, για τη δημιουργία ενός καθαρού δρόμου.

Οι άλλοι, αφαίρεσαν από την τσέπη μας το 25% των εισοδημάτων μας, μας φτώχυναν στην υγεία, την παιδεία, τα όνειρα. Δημιούργησαν το πρόβλημα. Και είναι γνωστό. Τα μέρη του προβλήματος δεν αποτελούν υλικά για τη λύση του.

Η διαφορά είναι προφανής. Η ψήφος στη ΝΔ, είναι ψήφος επανόδου στην τραγωδία των μνημονίων, ψήφος επιστροφής στο χθες, στο 2014.

Η σελίδα γύρισε. ΣΥΡΙΖΑ.