ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερώτηση Μεϊκόπουλου για τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους

Ερώτηση Μεϊκόπουλου για τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους

Να προστατευτούν οι πυρόπληκτοι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας από κυρώσεις και απένταξη από προγράμματα ζητεί ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, που κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλουν να μεριμνήσουν προκειμένου, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του φυτικού κεφαλαίου, την αναπλήρωση του ζωικού κεφαλαίου και την ανάταξη του πάγιου εξοπλισμού των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων, να δοθεί άπλετος χρόνος εφαρμογής των υπογεγραμμένων δεσμεύσεων και εξαίρεση των πληγέντων για λόγους ανωτέρας βίας από τις υποχρεώσεις τους στα προγράμματα νέων αγροτών, βιολογικής γεωργίας- κτηνοτροφίας κ.α..», υπογραμμίζει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να κινηθεί ανάλογα.

Παράλληλα, αναφορικά με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, ο κ. Μεϊκόπουλος προτείνει οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να δηλώσουν το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο που κατείχαν πριν την πυρκαγιά και να μην τους επιβληθούν ποινές.

«Οι επιπτώσεις των πυρκαγιών στην τοπική οικονομία και την πρωτογενή παραγωγή της Μαγνησίας είναι εκτεταμένες. Η κυβέρνηση οφείλει να δείξει την απαραίτητη πολιτική υπευθυνότητα και να διασφαλίσει στο ακέραιο τις επιδοτήσεις και τις ενισχύσεις των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων γιατί αποτελούν παράγοντες ζωτικής σημασίας για την οικονομική τους επιβίωση και τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους», καταλήγει στην ερώτησή του.