ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι βιοπαλαιστές αγρότες να κάνουν το βήμα ρίχνοντας κόκκινα γαρύφαλλα σε όλες τις κάλπες

Θοδωρής Γεωργαδάκης - πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Μαγνησίας με την Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας.
Οι βιοπαλαιστές αγρότες να κάνουν το βήμα ρίχνοντας κόκκινα γαρύφαλλα σε όλες τις κάλπες

Οι βιοπαλαιστές αγρότες του Νομού στις περιφερειακές εκλογές που έρχονται, να κάνουν το βήμα και να στηρίξουν την δύναμή τους ενισχύοντας την Λαϊκή Συσπείρωση.                                 

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Νομού μας που είδαν κόπους μιας ολόκληρης ζωής να καταστρέφονται από το πέρας της καταστροφικής πυρκαγιάς, δεν έχουν αποζημιωθεί και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι ψίχουλα και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής. 

Το κόστος παραγωγής έχει φτάσει στον ουρανό ενώ οι τιμές των αγροτικών προϊόντων είναι χαμηλές αλλά ταυτόχρονα στην πλατιά λαϊκή κατανάλωση τα προϊόντα αυτά φτάνουν πανάκριβα. Υπάρχει μια μεγάλη αισχροκέρδεια των μεγαλεμπόρων και των μάρκετ. Αυτό είναι η κατεύθυνση της ΚΑΠ της ΕΕ με τις ευλογίες των κυβερνήσεων.

Επίσης και οι δενδρώδεις καλλιέργειες όπως μήλα, αχλάδια, κεράσια και κάστανα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στην παραγωγή λόγω των έντονων εναλλαγών του καιρού. Ο αναχρονιστικός και άδικος κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν δίνει αποζημίωση στους αγρότες διότι ο κανονισμός  δεν αποζιμιώνει για όλες τις νόσους και φυσικούς κινδύνους. Όμως τα καλλιεργητικά έξοδα έχουν γίνει και οι αγρότες μια ακόμη χρονιά μένουν ξεκρέμαστοι από ένα κράτος που στηρίζει τους μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Όλοι μας ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται όλα τα χωριά μας, τις ανύπαρκτες υποδομές σε κεντρικούς δρόμους με χαρακτηριστικό το παράδειγμα στην περιοχή του Πηλίου. Πάνω από δέκα χρόνια έχουν περάσει και οι δρόμοι είναι ακατάλληλοι και επικίνδυνοι και ότι έχει γίνει από την Περιφερειακή αρχή είναι μπαλώματα και τσαπατσουλιές. Ας μην παραλειφθούν και οι αγροτικοί δρόμοι που είναι επίσης σε μαύρα χάλια. 

Όσο για το σύστημα ύδρευσης είναι απαρχαιωμένο, σε πολλά χωριά έχουμε συχνές διακοπές νερού με ό,τι δυσκολίες συνεπάγεται αυτό για τους κατοίκους. Χειρότερη είναι η εικόνα με το αρδευτικό σύστημα στις περιοχές του κάμπου, όπου οι περισσότεροι συνάδελφοι ποτίζουν με πομόνες  και έρχονται αντιμέτωποι με το πανάκριβο ρεύμα βάζοντας πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Στο Πήλιο που ρέουν άφθονα τα νερά προς την θάλασσα διότι δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο, πολλοί αγρότες αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειψυδρίας.

 Η υποβάθμιση σε όλα τα χωριά είναι γενικότερη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα υποστελεχωμένα κέντρα υγείας και τα σχολεία. 

 

Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν αίτιοι. Είναι η κατεύθυνση μιας αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρέτησαν και υπηρετούν οι εκάστοτε περιφερειακές, δημοτικές αρχές πλάι πλάι με όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση πάντα ήταν δίπλα στους αγρότες και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών μέσα από περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια αλλά ακόμα περισσότερο στον δρόμο του αγώνα ήταν στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και των συνοδοιπόρων τους, που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο, απέναντι στην πολιτική που θεωρεί τις ζωές μας κόστος.

 

Πορευόμαστε με φωτεινό φάρο τους αγώνες, γιατί αποδείχθηκε ότι μόνο όπου οι συνάδελφοι άφησαν την λογική των λύσεων από τα πάνω και αγωνίστηκαν στις κινητοποιήσεις, στα μπλόκα και σε πανελλαδικό συντονισμό είχαν μικρότερες και μεγαλύτερες κατακτήσεις. 

Γι`αυτό στις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου οι βιοπαλαιστές αγρότες να κάνουν το βήμα ρίχνοντας κόκκινα γαρύφαλλα σε όλες τις κάλπες, δυναμώνοντας την φωνή τους, την δύναμη τους.

Λαϊκή Συσπείρωση η Δύναμη σου την επόμενη μέρα!