ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να επανέλθει το δημογραφικό επίδομα

Η ενημέρωση από τον υποψήφιο βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Χαυτούρα
Να επανέλθει το δημογραφικό επίδομα

 

Την επαναφορά του Δημογραφικού επιδόματος των 1500 ευρώ και σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι  οικογένειες με τρία παιδιά συζήτησε ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ Νίκος Χαυτούρας  με την Διοίκηση του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας "Η Αργώ". Ο κ. Χαυτούρας επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου και ενημερώθηκε από την πρόεδρο κυρία Βακουφτσή  για τα αιτήματα  των οικογενειών με τρία παιδιά.

Ο Σύλλογος εκπροσωπεί 1.702 οικογένειες  και η μόνη οικονομική του πηγή είναι οι συνδρομές των μελών του. Ο Σύλλογος Τριτέκνων επιτελεί ένα τεράστιο κοινωνικό έργο  για το οποίο ενημερώθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής και υποσχέθηκε να σταθεί δίπλα στα μέλη του Συλλόγου σε κάθε τους προσπάθεια, αλλά και  να μεταφέρει στα αρμόδια υπουργεία τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

Η κυρία Βακουφτσή ζήτησε να αρθεί το ηλικιακό όριο  για τα παιδιά στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και η μοριοδότηση να μην ισχύει μέχρι τα 25 χρόνια και εφόσον συνεχίζονται οι σπουδές των παιδιών των τρίτεκνων οικογενειών. Να ισχύσουν δηλαδή όσα ισχύουν και για τους πολύτεκνους. Σε ότι αφορά τις εκπτώσεις στην μετακίνηση ζήτησε να ισχύσουν εκπτώσεις και στις αστικές συγκοινωνίες, όπως γίνεται και στις υπεραστικές.

Ο Σύλλογος Τριτέκνων παρουσίασε τον κ. Χαυτούρα τις θέσεις του για μειωμένο ΕΝΦΙΑ για τις τρίτεκνες οικογένειες  αλλά και εξασφάλιση θέσεων στους παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών, όπως και εξασφάλιση σίτισης και στέγης για τα παιδιά που φοιτούν στα Πανεπιστήμια. Ο υποψήφιος Βουλευτής ευχαρίστησε για την ενημέρωση και δέχτηκε τις θερμές ευχές για επιτυχία στον εκλογικό του αγώνα.