ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΡΦ: Μόνο εμφιαλωμένο νερό για κάθε χρήση

Έως και την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τους ελέγχους, για προληπτικούς λόγους συνίσταται μόνο η χρήση εμφιαλωμένου νερού
ΔΕΥΑΡΦ: Μόνο εμφιαλωμένο νερό για κάθε χρήση
Ανακοίνωση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, στο Facebook
 
"ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ
 
Σύμφωνα με τις σημερινές-τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας σας ενημερώνουμε οτι οι δεξαμενές ύδρευσης του Δήμου μας ΧΛΩΡΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ, αλλα για προληπτικούς λόγους προτείνεται η χρήση εμφιαλωμένου νερού για κάθε είδους χρήση.
 
Διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι από την ΔΕΥΑ σε σχέση με την ποιότητα του νερού. Έως και την επίσημη ανακοινωση των αποτελεσμάτων για προληπτικους λόγους χρησιμοποιούμε μόνο εμφιαλωμένο νερό!
 
Να αποφεύγεται η επαφή με μολυσμένα ύδατα τόσο από τους πολίτες όσο και από τα κατοικίδια.
 
Θα επανέλθουμε με νέες ανακοινώσεις!"
 
Να σημειώσουμε πως το Υπουργείο Υγείας από τις 8 Σεπτεμβρίου είχε εκδόσει οδηγίες για προστασίας από τις πλημμύρες τονίζοντας 

Οδηγίες για την κατανάλωση νερού και τροφίμων:

  • Μην πίνετε νερό από το δίκτυο ύδρευσης και μην το χρησιμοποιείτε για να πλένετε πιάτα, να πλένετε τα χέρια σας, να βουρτσίζετε τα δόντια ή να πλένετε ή να προετοιμάζετε φαγητό, έως ότου ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα διασφάλισης της ποιότητας του. Να χρησιμοποιείτε εμφιαλωμένο νερό.
  • Μην τρώτε κανένα προϊόν που καλλιεργείται σε έκταση ή κήπο που έχει πλημμυρίσει, εκτός εάν έχει μαγειρευτεί.
  • Πετάξτε τρόφιμα, σε κλειστές ή ανοιχτές συσκευασίες τα οποία έχουν έρθει σε επαφή με τα νερά της πλημμύρας.
  • Πετάξτε οποιοδήποτε φαγητό στο ψυγείο ή τον καταψύκτη σας εάν δεν έχει λειτουργήσει για μερικές ώρες. Τα νερά της πλημμύρας μπορεί να έχουν παρασύρει τρωκτικά και ερπετά από άλλες περιοχές τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα. Τα ούρα των τρωκτικών μπορεί να επιμολύνουν το νερό με παθογόνους μικροοργανισμούς.