ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με λόγια - Η Μαγνησία χρειάζεται ένα "επενδυτικό σοκ"

Η ενημέρωση από τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μαραβέγια
Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με λόγια - Η Μαγνησία χρειάζεται ένα "επενδυτικό σοκ"

Τα προβλήματα της ανεργίας και του οικονομικού "στραγγαλισμού" των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θ. Παπαδημόπουλο και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνη.

Ο κ. Παπαδημόπουλος παρουσίασε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανική δραστηριότητα στο Βόλο, με αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση του ποσοστού ανεργίας, κυρίως στους νέους ανθρώπους, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μπασδάνης αναφέρθηκε στις δραματικές συνέπειες που είχε η οικονομική κρίση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής.

Ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι η Μαγνησία, που λόγω της ιδιαίτερης παραγωγικής της φυσιογνωμίας έχει χτυπηθεί ιδιαίτερα από την ανεργία, χρειάζεται, ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο νομό στη χώρα, ένα επενδυτικό σοκ για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και την τόνωση της απασχόλησης. "Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με τα λόγια. Απαιτείται συγκεκριμένο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την προσέλκυση και στήριξη νέων επενδύσεων, την ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας", υπογράμμισε ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται από τις προγραμματικές της θέσεις ότι θα καθιερώσει ειδικά κίνητρα για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων που θα δημιουργήσουν πολλές νέες δουλειές, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μειώνοντας τους φόρους που πληρώνουν. Έτσι θα μπορούν και αυτές να προχωρήσουν σε προσλήψεις και επενδύσεις. Σημείωσε, μάλιστα, ότι όπως έχει ήδη εξαγγελθεί ο κατώτατος μισθός με τη ρήτρα ανάπτυξης που προβλέπει η Ν.Δ., θα φτάσει σε μια τριετία τα 730 ευρώ.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι, εάν εκλεγεί βουλευτής Μαγνησίας, θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο παρέμβασης προκειμένου να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες που θα αντιμετωπίζουν τις οδυνηρές συνέπειες της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης στη Μαγνησία.

Στο πλαίσιο των επαφών του με τους τοπικούς φορείς, ο κ. Μαραβέγιας επισκέφθηκε, επίσης, τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, τα σωματεία λιμενεργατών και εκτελωνιστών, τη Στραντζοποιία Βόλου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, τη ΔΕΥΑΜΒ, το Γηροκομείο, το Ίδρυμα "Άσπρες Πεταλούδες", τα ΕΛΤΑ και την Εφορία Βόλου.