ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε σε όλες τις προβλέψεις και εκτιμήσεις του"

Με κεντρική ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα πραγματοποιήθηκε χθες (27-6) το βράδυ, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην παραλία του Βόλου
"Το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε σε όλες τις προβλέψεις και εκτιμήσεις του"

Όπως τόνισε η πρώην γραμματέας του κόμματος, σε αυτή την εκλογική μάχη, απευθύνονται βεβαίως, στη λαϊκή πλειοψηφία, απευθύνονται όμως ακόμη πιο απαιτητικά σε εκείνους που εκτιμούν το ρόλο του ΚΚΕ και ξέρουν ότι οι προβλέψεις και εκτιμήσεις τους έχουν επιβεβαιωθεί, σε αυτούς που έχουν απογοητευθεί από τα κόμματα που διαδοχικά κυβέρνησαν όμως διστάζουν αν ήλθε η ώρα να στηρίξουν στην κάλπη το ΚΚΕ.

"Κανένα από τα άλλα κόμματα, από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, τι ΚΙΝΑΛ, αλλά και το ΜΕΡΑ25 με τον ψεύτικο λεονταρισμό του κ Βαρουφάκη που πρώτος ανάμεσα στους πρώτους ψήφισε το 3ο μνημόνιο, δεν αναφέρεται στο ασφυκτικό πλαίσιο που ξεκινά η ανάκαμψη του ΑΕΠ, στις υποχρεωτικές δεσμεύσεις της ΕΕ γιατί δεν τους αμφισβητούν, τους κρύβουν όμως από το λαό", τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε πως στην ουσία, όλα τα άλλα κόμματα μιλάνε για την καθημερινότητα συνεχώς, για να εγκλωβίζουν τη σκέψη και την κρίση του λαού.

Έξω όμως, από τη λεγόμενη καθημερινότητα αφήνουν εντελώς την εκρηκτική κατάσταση στην περιοχή. Δε λένε τίποτα για αλλαγές συνόρων, ούτε για τα δισεκατομμύρια που η Ελλάδα καταβάλει στο ΝΑΤΟ για επιθετικούς εξοπλισμούς και πόλεμο, που καμία σχέση έχουν με την αμυντική θωράκιση της χώρας.

"Κανένα κόμμα δεν υπόσχεται ότι θα καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους που οδήγησαν στη σχετική και στην απόλυτη φτωχοποίηση. Από τη δημαγωγία των παροχών περνούν στην ύπουλη ρητορεία του εφικτού, μόνο που άλλο είναι εφικτό για τις τράπεζες και τα μονοπωλιακά μεγαθήρια και άλλο για τον φτωχοποιημένο λαό", επισήμανε η κ. Παπαρήγα, η οποία, αναφερόμενη στη Χρυσή Αυγή δήλωσε πως οι εκλογές αυτές πρέπει να τη στείλουν έξω από το κοινοβούλιο, όπως πρέπει να μην επικτραπεί η είσοδος στη Βουλή και στο εθνικιστικό ακροδεξιό υποκατάστατό της – όπως το χαρακτήρισε – το κόμμα του κ. Βελόπουλου.

Η ίδια σημείωσε ότι στην κάλπη δεν κρίνεται η ανατροπή της εξουσίας, κρίνεται όμως, με βασικό κριτήριο την ενίσχυση του ΚΚΕ, αν γίνεται ένα ορατό, καθαρό βήμα για το κτίσιμο μιας μαζικής εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης που διεκδικεί και κατάργηση των μνημονιακών νόμων και νέες κατακτήσεις, καθώς το θέμα δεν είναι να γυρίσουμε στο 2009, αλλά να βαδίσουμε πιο μπροστά, ως τη νίκη.

Ο Κώστα Στεργίου

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Στεργίου, αναφέρθηκε σε τοπικά εργασιακά ζητήματα για τα οποία έκανε παρεμβάσεις το ΚΚΕ, κάλεσε τον κόσμο, τις επόμενες 9 μέρες, να δώσουν από κοινού όλες τους τις δυνάμεις για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ.

"Οι λαϊκές οικογένειες της Μαγνησίας γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει γερό ΚΚΕ, στα σωματεία, στο κίνημα, στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές. Ξέρουν πολύ καλά επίσης τι σημαίνει να είναι δυναμωμένο το ΚΚΕ και στις εκλογές. Ξέρουν καλά τι σημαίνει να έχει η Μαγνησία κομμουνιστή βουλευτή", τόνισε ο κ. Στεργίου, προσθέτοντας ότι οι διεκδικήσεις, η απόκρουση της επίθεσης της εργοδοσίας παλεύεται στο πεζοδρόμιο, με την αγωνιστική κινητοποίηση, με την ενίσχυση του δρόμου προοπτικής και εξουσίας που μόνο το ΚΚΕ έχει σαν πρόταση.