ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υγεία μακριά από τα κόμματα με κυρίαρχες τις πολιτικές του ΚΙΝΑΛ για την αναβάθμισή της

Με την διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, τους γιατρούς και τους συναδέλφους του φυσικοθεραπευτές συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία κ. Γιάννης Σακκόπουλος, όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση
Υγεία μακριά από τα κόμματα με κυρίαρχες τις πολιτικές του ΚΙΝΑΛ για την αναβάθμισή της

Αναλυτικά, διαβάζουμε πως υπενθύμισε τη καθοριστική συμβολή "της προοδευτικής παράταξης που δημιούργησε από το μηδέν το ΕΣΥ", τονίζοντας πως "είναι έτοιμη να κάνει πράξη την αναγέννησή του, με δημόσιες, καθολικές και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ισότιμα προσβάσιμες από όλους τους πολίτες. Χωρίς αποκλεισμούς".

"Για το Κίνημα Αλλαγής η παροχή υπηρεσιών υγείας για όλους, είναι αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της Πολιτείας", τόνισε επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατόν να έχουν παγώσει λόγω εκλογών οι προσλήψεις 16 γιατρών και οι θέσεις των επικουρικών.

Ο κ. Σακκόπουλος αναφέρθηκε στις προσλήψεις στο Αχιλλοπούλειου που βρίσκονται συνεχώς σε αναμονή και δήλωσε πως δεν μπορεί να υπάρχει μείωση στην κρατική χρηματοδότηση με τις δαπάνες φορτώνονται στις πλάτες των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων με την αύξηση των εισφορών υγείας.

Όπως είπε, επί ΣΥΡΙΖΑ, η λειτουργία του Νοσοκομείου εξασφαλίζεται με την υπεράνθρωπη προσπάθεια των εργαζομένων και των γιατρών.

Ο κ. Σακκόπουλος σημείωσε πως η διάλυση του ΕΣΥ βολεύει πλήρως την Νέα Δημοκρατία. Εξυπηρετεί τα σχέδιά της για περικοπή των δημοσίων δαπανών και αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα και των ασφαλιστικών εταιρειών. Η μετακύλιση του κόστους στους πολίτες, πλήττει κυρίως τους αδύνατους, δημιουργεί αποκλεισμούς. Αυτή την εικόνα εκμεταλλεύεται ο κ. Μητσοτάκης και μιλά για ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Νοσοκομείων και παράδοσή τους στα μεγάλα συμφέροντα. Αυτή είναι η ουσία της δεξιάς πολιτικής και είμαστε απέναντι με τις προτάσεις μας.