ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Αναστασίου: "κ. Αγοραστέ Τουρισμός δεν είναι οι ασυναρτησίες περί film office που τάχα δημιουργήσατε"

Δήλωση του Γιάννη Αναστασίου υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με την "Πρωτοβουλία" του Δημήτρη Κουρέτα, για την Easy Jet και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου
Γ. Αναστασίου: "κ. Αγοραστέ Τουρισμός δεν είναι οι ασυναρτησίες περί film office που τάχα δημιουργήσατε"

Πριν στέγνωσει το μελάνι βαρύγδουπων δεσμεύσεων υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του κ.Αγοραστού στην Μαγνησία ότι "οι «δρόμοι» για τον τουρισμό της Μαγνησίας δεν θα κλείσουν ποτέ ξανά"... έγινε γνωστό ότι "μας αφήνει" από το καλοκαίρι του 2024 η EasyJet από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου.

Το χειρότερο είναι ότι η είδηση συνοδεύεται από την πληροφορία ότι 40.000 ευρώ που βρέθηκαν (;) από το Υπουργείο Τουρισμού για την διαφημιστική στήριξη της γραμμής που ζητούσε η εταιρεία - ως συνήθης πρακτική συνεργασίας περιοχών με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους- δεν διοχετεύθηκαν ποτέ στον εν λόγω σκοπό, οπότε και η εταιρεία έλαβε τις αποφάσεις της, εξαιτίας της αδράνειας της Περιφέρειας.

Επειδή όμως κ. Αγοραστέ Τουρισμός δεν είναι οι ασυναρτησίες περί film office που τάχα δημιουργήσατε -ενώ δεν έχετε δώσει ούτε νερό στις δύο παραγωγές που ήρθαν χωρίς να εμπλακεί η Περιφέρεια για ταινίες στο Πήλιο τα τελευταία χρόνια-  αλλά πολλά περισσότερα... ήρθε η στιγμή να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε αποτύχει και σε αυτόν τον τομέα. 

Η διαχείριση προσέλκυσης πτήσεων εταιρειών χαμηλού κόστους στο αεροδρόμιο της Θεσσαλίας, δε, είναι ένα από τα πολλά στοιχεία του Στρατηγικού Τουριστικού Σχεδιασμού της τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας που στην πραγματικότητα ομως δεν υφίσταται στην πράξη, καθώς είναι αποσπασματικό και υπηρετεί επικοινωνιακές ανάγκες.

Η "Πρωτοβουλία" έχει πρόταση ολιστικής τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής που δεν εξαντλείται στα περίπτερα των εκθέσεων και τους blogger που επισκεπτονται την Θεσσαλία. Πρόταση που συνδέει τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό  του τόπου, με το νέο αγροδιατροφικό μοντέλο της περιοχής και τις υποδομές της, που πλεον δε, ειναι και αναγκαιότητα Τα στελέχη της δε, γνωρίζουμε και το πως και το τι θα  πρέπει να γίνει.