ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τ. Τσιαπλές: Να τιμωρηθούν στην κάλπη οι υπεύθυνοι των καταστροφών

Τ. Τσιαπλές: Να τιμωρηθούν στην κάλπη οι υπεύθυνοι των καταστροφών

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση σε δύο μέτωπα οργάνωσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου, η Λαϊκή Συσπείρωση, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.
 
Το ένα αφορούσε στις περιφερειακές εκλογές και το άλλο στο Δήμο Καρδίτσας με τους επικεφαλής των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.κ. Τάσο Τσιαπλέ και Έκτορα Γάζο αντίστοιχα να απευθύνονται στους εκατοντάδες συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έσπευσαν να δηλώσουν την συμπαράστασή τους.

Στο χώρο της εκλογικής εκδήλωσης παρέστη και το σύνολο των υποψηφίων που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου δημάρχου κ. Γάζου, και ένα μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου για την περιφέρεια.

Οι δύο ομιλητές έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στις επιπτώσεις από τις πλημμύρες και τις τεράστιες ευθύνες που, όπως είπαν, βαρύνουν τις διοικήσεις τόσο της περιφέρειας όσο  και των διοικήσεων των Δήμων αλλά και της πολιτείας και των πολιτικών που όλοι οι προαναφερόμενοι ακολουθούν.

 

Ο Τάσος Τσιαπλές

Πρώτος πήρε το λόγο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Τσιαπλές που τόνισε ότι δεν μπορεί να κρυφθεί το γεγονός, ότι η φονική πλημμύρα που έπληξε την Θεσσαλία, δεν οφείλεται στον «κακό καιρό», όπως μας είχαν πει και στον ΙΑΝΟ, αλλά ότι πρόκειται για ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αφού με ευθύνη της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, περιφέρειας και δήμου, παραμένει αθωράκιστη, λόγω της απουσίας ενός ολοκληρωμένου σχεδίου και σύγχρονων έργων αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη.

Ακολούθως ζήτησε να σταματήσει το «δούλεμα» των πληγέντων και προχώρησε σε προτάσεις ανάμεσα στις οποίες η εξασφάλιση καταλληλότητας νερού και τροφίμων, σωστές απογραφές ζημιών και αποζημίωση στο 100%, ενοικίαση διαμερισμάτων για τους άστεγους, και πραγματική οικονομική στήριξη.

Επίσης ζήτησε στις εκλογές της Κυριακής να μην ξεχαστούν οι καταστροφές και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι συνειδητά με την αποφασιστική ενίσχυση της Λαικής Συσπείρωσης, που είναι τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, που ήταν οι μόνοι που προειδοποιήσαν για το τι μας ετοιμάζουν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ο λαός πρέπει να τιμωρήσει τον κ. Αγοραστό και την παράταξη της Ν.Δ, για την αντιλαϊκή πολιτική τους, αλλά και να μην σκορπίσει την δυσαρέσκεια αυτή στον συνδυασμό ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Κουρέτα ή της προερχόμενης επίσης απο τη Ν.Δ κ. Τζανακούλη, που έχουν την ίδια πολιτική στα βασικά ζητήματα, που στηρίζουν το αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας περιφέρειας και δήμων, που τους μετατρέπει σε φορείς άσκησης της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο».

Ακολούθως επιτέθηκε στον νυν περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο κ. Αγοραστό, λέγοντας ότι δεν έχει να επιδείξει όπως και η κυβέρνηση κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό και καμία αγωνιστική διεκδίκηση για την εκτροπή του Αχελώου, για το φράγμα Μουζακίου και άλλα μεγάλα αρδευτικά έργα. Επίσης αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις στα οδικά έργα, ειδικά στα ορεινά αλλά και στην καθυστέρηση των αποκαταστάσεων από τον ΙΑΝΟ.

Επίσης τόνισε πως λύση δεν είναι οι άλλοι υποψήφιοι γιατί ο μεν κ. Κουρέτας θα μπορούσε να είναι στα ίδιο ψηφοδέλτιο με τον κ. Αγοραστό, η δε κ. Τζανακούλη είπε ότι προέρχεται κι αυτή απο τη Ν.Δ και προσπαθεί να λειτουργήσει ώς ανάχωμα εγκλωβισμού αγαναχτισμένων ψηφοφόρων απο τον κ. Αγοραστό, εντός της συντηριοτικής παράταξης και του συστήματος.

Καταλήγοντας ο κ. Τσιαπλές υποστήριξε πως μόνο οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, θα είναι και απο Δευτέρα, όπως και μέχρι τώρα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δίκαια του λαού.

Είμαστε η μόνη δύναμη, πρόσθεσε,  που μπορούμε αποδεδειγμένα να υπερασπισθούμε το λαό μέσα από τους καθημερινούς αγώνες, αλλά και να ηγηθούμε μιας τέτοιας πορείας ριζικών αλλαγών υπέρ του λαού, γι’ αυτό απαιτείται η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού και στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 8 Οκτώβρη, των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια και Δήμο. 

Ο Έκτορας Γάζος

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας κ. Έκτορας Γάζος εξέφρασε αρχικά την ικανοποίησή του για την μαζική παρουσία των Καρδιτσιωτών λέγοντας πως αποδεικνύει πως σε λίγες μέρες από τώρα τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια της Θεσσαλίας και για το Δήμο της Καρδίτσας μπορούν να πάνε και θα πάνε πάρα πολύ καλά.

Συνεχίζοντας είπε πως αυτές τις μέρες ακούσαμε πολλά από κυβέρνηση, δημοτική και περιφερειακή αρχή: Πως «κάναμε ό,τι μπορούσαμε, πως ο κρατικός μηχανισμός ήταν έτοιμος και λειτούργησε», πως «φταίνε τα ακραία καιρικά φαινόμενα», ότι «σώθηκε η πόλη» ενώ πλημμύρισε ο κάμπος, χωριά του δήμου μας, άλλα πλημμυρισμένα και άλλα αποκλεισμένα, γειτονιές της πόλης βάλτωσαν από τα βρόχινα νερά άλλη μία φορά.

Θέλουν, τόνισε, να συνηθίσει ο λαός ότι αυτή θα είναι η «κανονικότητα» με κάθε έντονο καιρικό φαινόμενο. Θέλουν να «βγάλουν λάδι» την πολιτική που οδηγεί σε τέτοιες καταστροφές και να εμπεδώνεται σε κάθε περίπτωση η λεγόμενη «ατομική ευθύνη».

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι των συστημικών κομμάτων, συνέχισε, θα κάνουν «μόκο» και θα εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την εχθρική για το λαό πολιτική, ενώ εμείς δεν θα κάνουμε! Θα είμαστε μαζί, δίπλα στον λαό, στις αγωνίες και τα βάσανά του, στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του.

Η δέσμευση της Λαϊκής Συσπείρωσης, υποστήριξε, είναι με τη ρήξη, την απειθαρχία και το συνεχή αγώνα απέναντι σε ένα κράτος και τις κυβερνήσεις του που δουλεύουν "για τα κέρδη των λίγων και όχι για τις ανάγκες των πολλών".

Ήμασταν και θα είμαστε η μόνη αληθινή δύναμη σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική. Είναι στο χέρι λοιπόν της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας στο δήμο μας να αποφασίσει από ποια θέση θέλει να αναδεικνύονται αυτά τα προβλήματα, κατέληξε.

Στη συνέχεια ο κ. Γάζος απεύθυνε κάλεσμα στους πολίτες αναφέροντας τα εξής:

«Εμείς λέμε, έχεις τώρα μια ευκαιρία: Δώσε δύναμη στη «Λαϊκή Συσπείρωση», να εκλέξει πολλούς περισσότερους κομμουνιστές και αγωνιστές δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και δεν θα το μετανιώσεις γιατί είναι η σίγουρη, η μόνη ανιδιοτελής, αγωνιστική επιλογή. Η επιλογή που δεν έχει δεσμεύσεις με επιχειρηματικά και άλλα ξένα προς τον λαό συμφέροντα. Η μόνη της δέσμευση, η μόνη της εξάρτηση είναι οι λαϊκές ανάγκες, είναι οι ζωές των πολλών και για αυτές θα παλεύει από όποια θέση θα βρίσκεται!

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, στο Δήμο της Καρδίτσας μπήκαμε μπροστάρηδες σε κινητοποιήσεις των κατοίκων για τα προβλήματά τους σε κάθε συνοικία και χωριό. Ασκούσαμε συνεχή πίεση με συγκεκριμένες προτάσεις για λύση οξυμένων προβλημάτων, πιέζοντας για να καλυφθούν ανάγκες των δημοτών, την προστασία του λαού από πλημμύρες, για την πανδημία, τα δημοτικά τέλη, τους ελεύθερους χώρους, το περιβάλλον.

Δώστε δύναμη στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και αυτή η δύναμη θα έχει ανταπόδοση, την ίδια μέρα και κάθε μέρα. Έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε όσα μας στερεί το κράτος με τις κυβερνήσεις του, η περιφέρεια, η δημοτική αρχή αλλά και οι εμφανιζόμενοι ως νέοι «σωτήρες» οι κύριοι Γεννάδιος και Ξυλομένος που είναι δοκιμασμένοι, συγκλίνουν και συμφωνούν στα βασικά, το έχουν αποδείξει άλλωστε πολλάκις αφού ψήφιζαν και εφάρμοζαν μαζί και διαδοχικά με τον κ. Τσιάκο όλες τις κομβικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Το λέμε καθαρά: δεν μπορούν να μας σώσουν όλοι αυτοί που μας κάνουν τη ζωή αφόρητη με τις αντιλαϊκές πολιτικές που ακολουθούν!

Άρα λοιπόν, στις  8 του Οκτώβρη αλλά και στις 15 του Οκτώβρη, πρέπει να αναμετρηθούν οι δύο βασικές πολιτικές κατευθύνσεις:

Η μια είναι η πολιτική που ζούμε και γνωρίζουμε, που μας έπνιξε στις πλημμύρες, που ταΐζει με χρήμα τις επιχειρήσεις με απευθείας αναθέσεις για να κάνει μπαλώματα, που ιδιωτικοποιεί τον ηλεκτροφωτισμό και που προσλαμβάνει εργαζόμενους στο δήμο με δίμηνες συμβάσεις και μετά τους πετά στο δρόμο.

Η άλλη είναι η πολιτική της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που τα ψηφοδέλτια της στηρίζονται από χιλιάδες αγωνιστές όλων των ηλικιών, των γενιών του αγώνα και από το ΚΚΕ. 

Να πάμε στην κάλπη της Κυριακής με κριτήριο την καθημερινότητα μας, τα προβλήματα και τις δυσκολίες. Να πάμε στην κάλπη της Κυριακής με κριτήριο τις καταστροφικές πλημμύρες που τσάκισαν τον νομό μας, πριν 3 χρόνια την πόλη, τώρα την ύπαιθρο. Να τιμωρήσουμε με την ψήφο μας τους υπαίτιους αυτής της τραγωδίας!

Η ψήφος δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα όταν είναι ψήφος που μοιράζεται ανάμεσα σε απερχόμενους και επίδοξους διαχειριστές της  ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Αλλά και η  αποχή, στην οποία σπρώχνουν το λαό της περιοχής τα συστημικά κόμματα, είναι μια αδιέξοδη, άσφαιρη επιλογή.

Η ψήφος που μπορεί να σηματοδοτήσει κάτι το διαφορετικό είναι η ψήφος στους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια και δήμους.»

Π.Κ. - karditsalive.net