ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Μαγνησία

Ανακοίνωση της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ - "Χαιρετίζουμε όσους και όσες στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης"
Το ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Μαγνησία

Χαιρετίζουμε όσους και όσες στήριξαν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Τα αποτελέσματα που κατέγραψε η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» και στη Μαγνησία επιβεβαιώνουν τις θετικές διεργασίες που εκφράστηκαν και στις βουλευτικές εκλογές, παρά τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό. Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών - λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Αυτή η τάση εκφράστηκε και στη στήριξη των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Μαγνησία στην Περιφέρεια και στους δήμους, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την άνοδο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ που αύξησε το ποσοστό της στη Μαγνησία κατά 3,78 σε σχέση με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών και κατά 6,50% σε σχέση με το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών το 2019

Παρά το γεγονός ότι ο συσχετισμός δυνάμεων εξακολουθεί να είναι αρνητικός, η ενίσχυση της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» θα είναι προς το συμφέρον συνολικά των εργαζομένων και όλου του λαού, θα επιδράσει θετικά μπροστά στις μάχες που έρχονται.

Το εκλογικό αποτέλεσμα και στη Μαγνησία επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ, ότι σε τοπικό επίπεδο επιδρούν επιπρόσθετοι μηχανισμοί χειραγώγησης και εξαγοράς, που συνδέονται με την κυβέρνηση, τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα και άλλους παράγοντες.

Το ΚΚΕ αποκάλυψε την κοινή συστηματική προσπάθεια, που έγινε από όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς, που επιχείρησαν να θολώσουν το κριτήριο της ψήφου, ότι δήθεν αφορά κάποια στενά τοπικά προβλήματα. Ότι δήθεν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι μια μάχη «τοπική», «αυτοδιοικητική», που δεν συνδέεται με τις συνολικές πολιτικές εξελίξεις και την κεντρική πολιτική γραμμή, συσκοτίζοντας τον χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης και διαχέοντας τις ευθύνες πότε στην κυβέρνηση, πότε στην Περιφέρεια, πότε στους δήμους, που τελικά έχουν ενιαίο ρόλο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και στην τοπική διοίκηση.Τόνισε ότι κριτήριο ψήφου αποτελεί το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων, από την ακρίβεια και τους αντεργατικούς νόμους μέχρι την έλλειψη σχεδιασμού πολιτικής προστασίας κ.ά. Τα προβλήματα δεν χωρίζονται σε τοπικά και γενικά, σε προβλήματα του τόπου κατοικίας και του τόπου εργασίας και ότι η Τοπική Διοίκηση έχει εξελιχθεί, μέσα και από τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, ακόμη περισσότερο σε ιμάντα προώθησης της κυρίαρχης πολιτικής σε όλους τους τομείς.

Οι μεγάλες καταστροφές του τελευταίου διαστήματος και στην περιοχή μας επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Οι δήμοι και οι Περιφέρειες, με βάση τις κατευθύνσεις των κυβερνήσεων και της ΕΕ, προωθούν και στηρίζουν έργα με κριτήριο πόσο και ποια μεγάλα οικονομικά συμφέροντα θα ωφεληθούν και όχι πώς θα ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.

Το επόμενο διάστημα οι τοπικές διοικήσεις θα κληθούν να βάλουν πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι σε εξέλιξη τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, που μετατρέπει και την Τοπική Διοίκηση σε ντίλερ για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων. Πριν λίγες μέρες κατατέθηκε το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024. Εκεί αποτυπώνεται η ίδια πολιτική που στραγγαλίζει τα οικονομικά των δήμων και θυσιάζει τα αναγκαία για τον λαό έργα και υποδομές στον βωμό των προτεραιοτήτων του κεφαλαίου και των ματωμένων πλεονασμάτων.

Τώρα, παρακολουθούμε την ίδια χιλιοπαιγμένη παράσταση της από κοινού στήριξης «προοδευτικών» υποψηφίων που «ανεβάζουν» ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, καλώντας και το ΚΚΕ να πάρει μέρος. Σε αντίθεση με τα παζάρια και τις ευκαιριακές συγκολλήσεις, όπου πρωταγωνιστούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ απευθύνεται στον λαό με ενιαίο τρόπο, τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών.

Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής όσους στήριξαν και ενίσχυσαν την «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» να πάνε στη κάλπη με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής. Την καταδίκη δηλαδή τόσο του εκλεκτού περιφερειάρχη της ΝΔ κ. Αγοραστού όσο και του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρέτα που διεκδικεί το ρόλο του συνεχιστή της αντιλαϊκής πολιτικής. Εξάλλου,  από κοινού συμφωνούν, μεταξύ άλλων, στην λεγόμενη ``πράσινη ανάπτυξη``, στο να δίνονται μέσω ΕΣΠΑ, Ταμείου Ανάκαμψης εκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους, στη μετατροπή της περιοχής σε Αμερικανο- ΝΑΤΟικό ορμητήριο με ότι κινδύνους αυτό σημαίνει για τους λαούς της περιοχής. Είναι συνυπεύθυνοι για αντιλαϊκές αποφάσεις που ψηφίστηκαν την προηγούμενη τετραετία στο περιφερειακό συμβούλιο (προϋπολογισμοί, τεχνικά προγράμματα, το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Θεσσαλίας 2021 -2025 κ.ά.), στα οποία απουσίαζαν έργα προστασίας του λαού, πνίγοντας την Θεσσαλία στις λάσπες. Γι` αυτό την  Κυριακή 15 Οκτώβρη το συμφέρον του εργαζόμενου λαού είναι να καταψηφίσει τους διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής,  ψηφίζοντας λευκό  ή άκυρο.

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας στο να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, στη μαχητικότητα, στη μαζικότητα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, για να αποτρέψουμε τα «χειρότερα», που έρχονται, από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ, με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων, καθώς επίσης και των αντιλαϊκών τοπικών διοικήσεων σε δήμους και Περιφέρειες.

Σε αυτήν την υπόθεση η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, μαζί με τους εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, θα δώσει όλες της τις δυνάμεις. Για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για τη διεκδίκηση έργων και υποδομών που θα υπηρετούν την προστασία του λαού. Για να εκφραστεί η αντίθεση στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, όπου έχει ανάψει για τα καλά το φιτίλι του πολέμου. Για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξουμε τον δρόμο, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.