ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερώτηση Αλ.Μεϊκόπουλου για τον αποκλεισμό πλημμυροπαθών της Μαγνησίας από τις αποζημιώσεις

Ερώτηση Αλ.Μεϊκόπουλου για τον αποκλεισμό πλημμυροπαθών της Μαγνησίας από τις αποζημιώσεις
Στη Βουλή έφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τον αποκλεισμό πλημμυροπαθών της Μαγνησίας από τις αποζημιώσεις, με την αιτιολογία ότι η διαρροή νερού που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στις κατοικίες τους έγινε από τις σκεπές των σπιτιών και όχι από το έδαφος.
 
«Με το πέρασμα των ακραίων καιρικών φαινομένων Daniel και Elias από τη Μαγνησία μεγάλοι όγκοι νερού εισήλθαν σε σπίτια και επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές. Ο αποκλεισμός δικαιούχων με κριτήριο το αν οι όγκοι νερού εισήλθαν από τη στέγη ή από το έδαφος συνιστά εμπαιγμό των πληγέντων εκ μέρους της κυβέρνησης. Το σύνολο των πλημμυροπαθών του Νομού θα πρέπει να ενταχθεί άμεσα στις αποζημιώσεις», ανέφερε στην Ερώτηση του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών ο Βουλευτής.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, πολίτες που είδαν τους τοίχους, τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές τους να καταστρέφονται από τους όγκους νερού που εισήλθαν στα σπίτια τους μετά το πέρασμα των πρωτοφανών πλημμυρών στην Μαγνησία, με έκπληξη τους διαπίστωσαν ότι για τις εκτεταμένες φθορές και καταστροφές που έχουν υποστεί οι περιουσίες τους δεν δικαιούνται αποζημίωση. Αιτία, όπως ενημερώθηκαν από τα αρμόδια κλιμάκια του Δήμου που προσήλθαν για εκτίμηση των ζημιών, είναι ότι ο όγκος νερού εισήλθε στα σπίτια τους από τις σκεπές και όχι από το έδαφος!
 
Οι πληγέντες πολίτες αναφέρουν ότι οι κεραμοσκεπές, που είναι το είδος της σκεπής που διαθέτει η πληθώρα των μονοκατοικιών στην Μαγνησία, ήταν αδύνατο να συγκρατήσουν τον όγκο νερού που έφερε τόσο η κακοκαιρία Daniel όσο και η κακοκαιρία Elias χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κατασκευή τους ήταν ελαττωματική ή ότι είχαν πρότερες φθορές.
 
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Ο διαχωρισμός δικαιούχων και μη δικαιούχων σε αποζημίωση ανάλογα με το αν οι φθορές στις οικείες τους προκλήθηκαν από όγκους νερού που εισήλθαν από τις στέγες ή από το έδαφος συνιστά άδικη και διακριτική μεταχείριση εις βάρος των πλημμυροπαθών της Μαγνησίας που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται».