ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καρκίνος του Μαστού: Δράση ενημέρωσης και πρόληψης στο Βελεστίνο

Το ΚΕΠ Υγείας διοργανώνει φέτος δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γυναικείου πληθυσμού την Τρίτη 24 Οκτώβρη  στο Βελεστίνο στο χώρο του ΚΑΠΗ στον πεζόδρομο
Καρκίνος του Μαστού: Δράση ενημέρωσης και πρόληψης στο Βελεστίνο

 

ΟΚΤΩΒΡΗΣ ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ 

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

ΤΡΙΤΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023, ΩΡΕΣ 12.00 – 16.00,

ΧΩΡΟΣ ΚΑΠΗ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ 

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, σε μια διεθνή προσπάθεια, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 1985 από την Εταιρεία Καρκίνου του Μαστού των Ηνωμένων Πολιτειών και έκτοτε έχει υιοθετηθεί από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, ο Οκτώβριος σαν Μήνας Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού έχει καθιερωθεί από το 1997. Κατά τη διάρκεια του μήνα, διοργανώνονται σε όλη τη χώρα εκδηλώσεις και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όπως και το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Ρήγα Φεραίου  κάθε χρόνο.

Για τη φετινή χρονιά το ΚΕΠ υγείας διοργανώνει μια ανάλογη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γυναικείου πληθυσμού την Τρίτη 24 Οκτώβρη  στο Βελεστίνο στο χώρο του ΚΑΠΗ στον πεζόδρομο.

Σε συνεργασία με : α) τον ιατρό, Γιάννη Κωστή, χειρουργό-ογκολόγο θα συζητήσουμε στις 12:00 -13:00 μ.μ. και

β) με τις Μαίες του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου - Κέντρου Υγείας Βελεστίνου (Στάμου Δήμητρα προϊσταμένη Μαία ΜΓ, Αλβανού Μαρία, Μερεντίτη Ρούλα, Ράνια Γκουρίτσα) θα γίνει η εκπαίδευση του αυτοελέγχου στις 13:00-16:00.

Επίσης, σε συνεργασία με ιατρό του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου θα γίνει η συνταγογράφηση της μαστογραφίας.

Σας περιμένουμε: η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 2425023794 & 2425350040.