ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, καθώς και ο συντονισμός, η καταγραφή προβλημάτων και η επισήμανση αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα - Τι αναφέρει ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Ιωάννης Τέας
Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων
Υπό την προεδρία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας κου Ιωάννη Τέα και παρουσία εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων συνεδρίασε την Τρίτη 24-10-2023, το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.
 
Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, καθώς και ο συντονισμός, η καταγραφή προβλημάτων και η επισήμανση αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα.
 
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Θεσσαλίας κος Τέας Ιωάννης, τόνισε ότι σε ότι αφορά την Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων έχουν πραγματοποιηθεί από την αρμόδια Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Μ.Σ αντιπλημμυρικά έργα, οριοθέτηση, διευθέτηση χειμάρρων, καθαρισμός του δικτύου ομβρίων υδάτων και των φρεατίων υδροσυλλογής των οδών αρμοδιότητάς της, πριν αλλά και μετά την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Επιπλέον, η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε.Μ.Σ. προβαίνει και στην καταγραφή των ιρλανδικών διαβάσεων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της καθώς και στην τοποθέτηση κατάλληλης προειδοποιητικής σήμανσης για την αποφυγή ατυχημάτων.
 
Ο κος Τέας Ιωάννης επεσήμανε ότι βασικό εργαλείο της Π.Ε.Μ.Σ., αποτελεί το Μητρώο Μηχανημάτων Έργων Ιδιωτών, όπου ανά πάσα στιγμή είναι διαθέσιμοι οι χειριστές μηχανημάτων έργου για άμεση επέμβαση σε όλη την Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων. Με δεδομένα τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Π.Ε.Μ.Σ., βρίσκονται όλο το 24ωρο σε επιφυλακή και ετοιμότητα. Αντίστοιχα και οι Δήμοι είναι καλό να διαθέτουν μητρώο μηχανημάτων, προκειμένου να βοηθούν συναθροιστικά στις αρμοδιότητες των οικισμών του Δήμου τους.
Ενημερώθηκαν οι φορείς ότι θα αποσταλεί στους Δήμους έγγραφο με το οποίο θα πρέπει να μας καταθέσουν τα επικαιροποιημένα σχέδια δράσης τους με την κωδική ονομασία «ΔΑΡΔΑΝΟΣ», σύμφωνα με όσα ορίζονται στις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.).
 
Κλείνοντας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Θεσσαλίας κος Τέας Ιωάννης, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άμεση ενημέρωση, τον συντονισμό και την αποτελεσματική επέμβασή τους σε οποιοδήποτε φαινόμενο έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής.