ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Συνεταιρισμό Γυναικών Μηλεών ο Νίκος Χαυτούρας

Η ενημέρωση από την προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Χαυτούρα, Υποψήφιου Βουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής
Στον Συνεταιρισμό Γυναικών Μηλεών ο Νίκος Χαυτούρας

Τον Συνεταιρισμό Γυναικών στις Μηλιές του Πηλίου επισκέφτηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ νευροχειρουργός Νίκος Χαυτούρας. Οι γυναίκες του Συνεταιρισμού υποδέχτηκαν τον γιατρό με χαρά και τον ενημέρωσαν για τις δραστηριότητές, αλλά και τα καλούδια που παρασκευάζουν με Πηλιορείτικες συνταγές. Ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός γυναικών ασχολείται με την παραγωγή τοπικών προϊόντων με συνταγές από τον τόπο μας. Δημιουργούν καθημερινά αγνά παραδοσιακά προϊόντα με ντόπια υλικά και πολύ μεράκι. Στον σύλλογο στις Μηλιές παράγονται γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες με φρέσκα φρούτα και ζυμαρικά με μοναδική συνταγή. Ο κ. Χαυτούρας ενημερώθηκε για τα θέματα των συνεταιριστών, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και τα χωριά του Πηλίου και υποσχέθηκε κάθε δυνατή στήριξη. Υποσχέθηκε τα θέματα των κατοίκων να αποτελέσουν όχι μόνο προτεραιότητα για τον ίδιο, αλλά να τα μεταφέρει στα σημεία των αποφάσεων της Αθήνας για να επιλυθούν.

Στη θεμελίωση της στέγης των Ιώνων 

Στην τελετή θεμελίωσης του κτιρίου των Ιώνων παραβρέθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Νίκος Χαυτούρας. Η πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας «Ίωνες» Άννα Πετσιάβα- Παπανικολάου έκανε λόγο για μία μέρα ιστορικής σημασίας. Το Κέντρο Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών θα στεγάσει  τον πολιτισμό, την κληρονομιά των προσφύγων της Ιωνίας, τα ήθη και τα έθιμα, αλλά όλα εκείνα τα πολύτιμα αντικείμενα των παππούδων και γιαγιάδων  που τα κουβάλησαν μαζί τους μετά τον ξεριζωμό. Ο κ. Χαυτούρας χαιρέτησε την πρωτοβουλία των Ιώνων και τους συνεχάρη για το έργο και την επίμονη προσπάθειά τους.

Συνεχίζοντας την προεκλογική περιοδεία στην Μαγνησία ο κ. Ν. Χαυτούρας επισκέφθηκε την Κερασιά και παρακολούθησε το πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων, το Φυτόκο όπου είχε συνάντηση με μέλη του Αθλητικού Συλλόγου, όπως και το Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων στις Μηλιές.