ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γινόμαστε μάρτυρες μιας απαράδεκτης κατάστασης

Tην κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας στον Δήμο Ρήγα Φεραίου σχολιάζει ο δημοτικός σύμβουλους και επικεφαλής της παράταξης "Ανανέωση και συνεργασία για τον Δήμο μας", Γιώργος Παπαδάμ, σημειώνοντας πως "θέλω να πιστεύω ότι όλες οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήριο την καλύτερη λειτουργία του δήμου και όχι για την ικανοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του δημάρχου"
Γινόμαστε μάρτυρες μιας απαράδεκτης κατάστασης
Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που διανύσαμε, επισημάναμε το γεγονός ότι κύριο μέλημά μας και προτεραιότητα στους στόχους μας αποτελεί ο πολίτης. Η ποιότητα ζωής των δημοτών, εννοώντας την καθημερινότητα, τις υπηρεσίες που του παρέχει ο δήμος και γενικότερα τις συνθήκες διαβίωσης. 
 
Καθημερινά λοιπόν διαπιστώνει ο καθένας από τους δημότες μας την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο μας στο θέμα της καθαριότητας.
 
Γινόμαστε μάρτυρες της απαράδεκτης κατάστασης στις πλατείες όλων των χωριών, στους κάδους απορριμμάτων, στους δρόμους που είναι σε άθλια κατάσταση λόγω της πλημμύρας και δεν καθαρίστηκαν ακόμη, όπως επίσης και της τραγικής κατάστασης που επικρατούσε μέχρι χθες στο πεζοδρόμιο που οδηγεί στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βελεστίνου και η οποία έπρεπε να φτάσει σε απροχώρητο σημείο για να φιλοτιμηθει ο δήμος να το καθαρίσει.
 
Κι αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, τόσο στην έδρα του δήμου όσο και στα υπόλοιπα χωριά.
 
Και ενώ η κατάσταση που βιώνουμε είναι αυτή, η δημοτική αρχή ανακοινώνει συνεχώς προσλήψεις συμβασιούχων για εργάτες καθαριότητας.Φυσικά ο καθένας έχει το δικαίωμα της εργασίας. 
 
Εκτός των μονίμων εργατών καθαριότητας του δήμου, κάθε μήνα προσλαμβάνονται 20 εργάτες καθαριότητας με συμβάσεις 5 ημερών που σημαίνει 100 ημέρες εργασίας. Επίσης απασχολούνται στο δήμο συμβασιούχοι δίμηνης, τρίμηνης ή οποιασδήποτε άλλης διάρκειας. 
 
Με έγγραφό μου προς τη διεύθυνση του δήμου, ζήτησα ενημέρωση για τον αριθμό των συμβασιούχων που απασχολεί ο δήμος, για τη διάρκεια των συμβάσεων και για πού απασχολούνται.
 
Δεν έλαβα καμία απάντηση. Οι υπηρεσίες του δήμου μάλλον αδυνατούν να δώσουν τα στοιχεία, αφού δεν θέλω να πιστεύω ότι λειτουργούν με εντολή του δημάρχου.
 
Βέβαια οι δημότες στις εκλογές του Οκτωβρίου, επιδοκίμασαν την τακτική της δημοτικής αρχής και αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε.
 
Οφείλουμε όμως να σεβαστούμε και το 41% των δημοτών που μας εμπιστεύτηκαν, συμφώνησαν με το όραμά μας και επιβράβευσαν με την ψήφο τους το πρόγραμμα που καταθέσαμε.
 
Πρέπει λοιπόν να γίνει καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει ο δήμος Ρήγα Φεραίου, έτσι ώστε με σωστό προγραμματισμό του προσωπικού να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο θέμα της καθαριότητας και γενικότερα της ποιότητας ζωής των δημοτών.
 
Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήριο την καλύτερη λειτουργία του δήμου και όχι για την ικανοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του δημάρχου.
 
Γιώργος Παπαδάμ.
Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ρήγα Φεραίου 
Επικεφαλής της παράταξης "Ανανέωση και συνεργασία για τον δήμο μας"