ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα η κεντρική ομιλία του Χρήστου Μπουκώρου στο Βελεστίνο

Συνεχίζοντας τις προεκλογικές ομιλίες του στη Μαγνησία, σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου, ο βουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος, Χρήστος Μπουκώρος θα πραγματοποιήσει στις 20:30 την κεντρική του εκδήλωση στον πεζόδρομο Βελεστίνου
Σήμερα η κεντρική ομιλία του Χρήστου Μπουκώρου στο Βελεστίνο

Στο μεταξύ και όπως διαβάζουμε στη σχετική ενημέρωση του υποψήφιου βουλευτή, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση το βράδυ της Δευτέρας στον Πτελεό, ο κ. Μπουκώρος έδωσε έμφαση στην πολιτική που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία για την αγροτική ανάπτυξη.

"Είναι απαραίτητο το κράτος να δημιουργήσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργούν όλοι οι παραγωγικοί τομείς. Αυτό το πλαίσιο πρέπει να έχει χαμηλότερους φόρους, αναπτυξιακά κίνητρα, λιγότερη γραφειοκρατία, να είναι πιο φιλικό προς τον παραγωγό και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συνεχιστεί αυτό που γίνεται σήμερα, δηλαδή όσο πιο πολύ παράγει κάποιος, τόσο περισσότερο να φορολογείται. Οι άνθρωποι που κυβερνούν σήμερα τη χώρα, έχουν καταστήσει την παραγωγή ασύμφορη", ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπ. βουλευτής, μιλώντας στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία του Πτελεού. Νωρίτερα είχε συναντηθεί με κατοίκους της περιοχής της Μιτζέλας, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο Τρίκερι.

Ο Χρήστος Μπουκώρος αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα της αγροτικής παραγωγής, η οποία, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του τουρισμού θα δώσουν οικονομική ώθηση στον Πτελεό και κατ’ επέκταση σε όλη την περιοχή της νοτιοδυτικής Μαγνησίας. Γι αυτό, τόνισε, επιβάλλεται να δοθεί ισχυρή κυβερνητική εντολή στη ΝΔ. "Αυτή η εκλογική αναμέτρηση έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Θα αναμετρηθούν από τη μία πλευρά η λογική του κράτους – `πατερούλη που θέλει καθηλωμένο και φτωχοποιημένο τον ελληνικό λαό, προκειμένου να τον κοροϊδεύει με κάποια πενιχρά επιδόματα και από την άλλη πλευρά η λογική της ελευθερίας, η λογική της ανάπτυξης, της αποδέσμευσης και της αυτοδύναμης οικονομικά και αναπτυξιακά Ελλάδος. Αυτή τη δεύτερη λογική πρεσβεύει το πρόγραμμά μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει σχέδιο, που το έχει γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό, παρουσιάζοντας τους 16 τομείς δράσης και κυβερνητικού έργου. Είναι σύγχρονο, ρεαλιστικό, αλλά κυρίως κοστολογημένο. Δεν λέμε αερολογίες, ο πρόεδρός μας δεν υπόσχεται, λέει ότι η χώρα μας διαθέτει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες και ήρθε η ώρα οι χαμένες ευκαιρίες να αξιοποιηθούν", σημείωσε.

Ο υπ. Βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτογενή τομέα και την προστασία του αγροτικού εισοδήματος, τονίζοντας πως επιβάλλεται να μειωθούν το κόστος παραγωγής και οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί συντελεστές και παράλληλα να δοθούν αναπτυξιακά κίνητρα σε υπάρχοντες και νέους αγρότες και κτηνοτρόφους. "Θέλουμε άλλες προοπτικές, θέλουμε άλλες βάσεις. Η ΝΔ εγγυάται χαμηλότερους φόρους για την αγροτική παραγωγή, μεγαλύτερες διευκολύνσεις και περισσότερα αναπτυξιακά κίνητρα. Ό,τι εφαρμόζει καινοτομία, νέους τρόπους παραγωγής, αξιοποίηση της αλυσίδας αξίας των προϊόντων, είναι μέσα στο πρόγραμμά μας και αυτό θα το κάνουμε με σκληρή δουλειά, όχι με μεγάλα λόγια", πρόσθεσε.

Τα παραπάνω, ειδικά για την περιοχή της νοτιοδυτικής Μαγνησίας, θα πρέπει να συνδυαστούν με την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού. "Ένα μοντέλο αγροτοτουριστικής ανάπτυξης, νομίζω είναι ιδανικό για τον Πτελεό και θεωρώ ότι σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε όλοι μας", τόνισε ο Χρήστος Μπουκώρος.