ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Χ. Θεοχάρης ανακοίνωσε για άλλη μία φορά ημίμετρα

Ο Χ. Θεοχάρης ανακοίνωσε για άλλη μία φορά ημίμετρα

Στην τρίμηνη παράταση για τις τρέχουσες φορο-οφειλές και στην εξάμηνη για όσες βρίσκονται σε ρύθμιση και αφορούν σε επαγγελματίες περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, μεταξύ αυτών και η Μαγνησία, οδηγήθηκε το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε σχετική δήλωση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης σημείωσε:

Στην εκπνοή της προθεσμίας για την καταβολή των φορο-οφειλών των επαγγελματιών που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία στη Μαγνησία ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης αναθεώρησε την απόφασή του, ανακοινώνοντας για άλλη μία φορά ημίμετρα.

Υπενθυμίζουμε ότι σε επιστολή που αποστείλαμε ως Επιμελητήριο Μαγνησίας προ ημερών στους αρμόδιους Υπουργούς, κοινοποιώντας την μάλιστα σε όλους τους τοπικούς βουλευτές (κυβερνητικούς και μη), περιγράφαμε όλη την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν για πολλοστή φορά, μέσα σε λίγα χρόνια οι επαγγελματίες.

Η ουσιαστική στήριξη των επαγγελματιών που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα περνά μέσα από την διαγραφή αυτών των οφειλών. Έχοντας ωστόσο πάντα υπόψιν την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας, ζητήσαμε την εξάμηνη τουλάχιστον παράταση των οφειλών.

Και παρόλα αυτά ο κ. Θεοχάρης στο «παρά πέντε», ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα της 30ης Νοεμβρίου την τρίμηνη παράταση των τρεχουσών φορο-υποχρεώσεων.

Η ανασύσταση και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας είναι σίγουρα ένα ζήτημα που δεν μπορεί να λυθεί μέσα σε τρεις μήνες, όπως και η ίδια η Πολιτεία συνηγορεί.

Αναρωτόμαστε λοιπόν, την ώρα που το ίδιο το Κράτος δεν είναι σε θέση να δώσει λύσεις για την Θεσσαλία στους επόμενους τρεις μήνες, οι επαγγελματίες που είδαν να χάνουν τις περιουσίες τους σε τρεις ημέρες (6 με 9 Σεπτεμβρίου) πώς μπορούν να ανταπεξέρθουν και να είναι καθόλα εντάξει στις υποχρεώσεις τους μέσα σε τρεις μήνες;

Καλούμε την Πολιτεία να λαμβάνει τις αποφάσεις της με βάση την πραγματικότητα που βιώνει ο επαγγελματίας της Θεσσαλίας αυτή την δύσκολη ώρα και όχι με βάση αυστηρά γραφειοκρατικά και δημοσιονομικά κριτήρια.

Το Κράτος πρέπει επιτέλους να αποδείξει ότι ξέρει να αφουγκράζεται κάθε επαγγελματία και να τον στηρίζει πραγματικά σε κάθε προσπάθεια για την επανέναρξη του επιχειρείν, που έχει «χτυπηθεί» ανεπανόρθωτα το τελευταίο εξάμηνο στη Μαγνησία.