ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Και ο άγιος φοβέρα θέλει"

Γιώργος Παπαδάμ εναντίον Δημήτρη Νασίκα για το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων, θέμα στο οποίο όπως σχολιάζει υπήρξε καθυστέρηση από την Δημοτική Αρχή - Τα τελευταία γεγονότα στον πεζόδρομο και η αίτησή μου στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου οδήγησαν σε επίσπευση του θέματος, αναφέρει
"Και ο άγιος φοβέρα θέλει"
Τελικά και ο άγιος φοβέρα θέλει, κατά το ρηθέν, αφού ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου αποφάσισε να ενεργοποιηθεί για την κατασκευή καταφύγιου αδέσποτων ζώων, μετά από το αίτημα που υπέβαλα στο δήμο την 1η Δεκεμβρίου 2023. 
 
Συγκεκριμένα στο αίτημά μου (αρ.πρωτ. 15054 01/12/2023) ζητούσα να μου χορηγηθεί το έγγραφο της έγκρισης  χρηματοδότησης για κατασκευή κυνοκομείου. Η απάντηση που πήρα από τον αρμόδιο προϊστάμενο ήταν ότι θα μου σταλεί την επόμενη εβδομάδα. 
 
Προφανώς ήθελε να προετοιμαστεί ο δήμαρχος για την ανακοίνωση, καθώς αιφνιδιάστηκε για το θέμα που αδιαφόρησε για 2 χρόνια. 
 
Αλλά για ποιά εξέλιξη μιλάμε. Πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε το Δεκέμβριο του 2019 να υποβάλλει αίτηση για χρηματοδότηση μετά από πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα Φιλόδημος. 
 
Επίσης με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το Νοέμβριο του 2021 αποδεχτήκαμε την ένταξη-χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Φιλόδημος για το συγκεκριμένο έργο κατασκευής καταφυγίου αδέσποτων ζώων, συνολικού προϋπολογισμού 372.000€.
 
Και στις δύο συνεδριάσεις του σώματος ήμουνα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και αποφασίστηκε να είναι εκπρόσωπος του δήμου για την υπογραφή της σύμβασης του ανωτέρω έργου ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου. Σ`ένα τόσο σοβαρό θέμα λοιπόν που πάρθηκαν αποφάσεις το 2019 και το 2021, ο δήμαρχος έσπευσε να αναθέσει κάποια μελέτη το 2023, δηλαδή μετά από 2 χρόνια αδράνειας, και σήμερα ανακοινώνεται ότι είναι έτοιμη η δημοπράτηση του έργου.
 
Τα γεγονότα εξάλλου που συνέβησαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο στον πεζόδρομο του Βελεστίνου και στα χωριά, με τα αδέσποτα, καθώς και το αίτημά μου προς την υπηρεσία του δήμου για ενημέρωση στο θέμα της χρηματοδότησης, ώθησαν το δήμαρχο στην επίσπευση του θέματος.
 
Οι δια περιφοράς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, δεν μας δίνουν τη δυνατότητα της ενημέρωσης. Ελπίζουμε στην εξέλιξη του έργου έτσι ώστε να λυθεί ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που βιώνουν σχεδόν καθημερινά οι δημότες μας.
 
 
Γιώργος Παπαδάμ.
Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Επικεφαλής της παράταξης Ανανέωση και συνεργασία για τον δήμο μας.