ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από Λάρισα: Θα είμαστε δίπλα σας

Έτοιμο μέχρι τον Φεβρουάριο μετά από εξαντλητική διαβούλευση το σχέδιο για τα παρακάρλια – Κουρέτας: Πρωτοφανείς συναινέσεις
Μητσοτάκης από Λάρισα: Θα είμαστε δίπλα σας

Στη διαβεβαίωση πως όλες οι αποφάσεις που αφορούν στην επόμενη μέρα των καταστροφικών πλημμυρών θα παρθούν μετά από εξαντλητικό διάλογο με την κοινωνία προχώρησε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της κλειστής σύσκεψης που έλαβε χώρα σε αίθουσα της 110 Π.Μ. σήμερα το πρωί της Παρασκευής.

από το onlarissa.gr - φωτογραφίες: Κώστας Τσιάρας 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ιδιαίτερα πως δεν πρόκειται να παρθεί καμία απόφαση χωρίς να ληφθεί υπόψιν η άποψη της τοπικής κοινωνίας. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών αναμένοντας το τελικό πόρισμα για το ζήτημα των υδάτων.

Τόνισε δε, πως υπάρχει καλή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, αλλά και ότι θα στηριχθούν οι ιδιοκτήτες των πλημμυρισμένων χωραφιών που δεν θα καλλιεργηθούν το επόμενο διάστημα. «Θα είμαστε δίπλα σας» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επίσης, σημείωσε πως το Φεβρουάριο θα είναι έτοιμο το σχέδιο για τα παρακάρλια, οπότε και θα ανακοινωθεί.

Από την πλευρά τους οι αυτοδιοικητικοί πρότειναν δύο λύσεις για την διοχέτευση των υδάτων, η πρώτη με αγωγό και κατάληξη το Αιγαίο και η δεύτερη μέσω του Γκουσμπασανιώτη.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Θανάσης Νασιακόπουλος ζήτησε πιο γρήγορες κινήσεις για τις πληρωμέ, λέγοντας χαρακτηριστικά για τους πληγέντες πως ήταν νοικοκυραίοι με περιουσίες και τώρα δεν έχουν ούτε σπίτι.

Ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας εστίασε στο θέμα των πλημμυρισμένων περιοχών λέγοντας πως δεν είναι μόνο θέμα των παρακάρλιων αλλά και των παραθαλάσσιων (Στόμιο, Παλαιόπυργος, Κουλούρα) καθώς είναι η άλλη διέξοδος του νερού.

Τέλος, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας, ζήτησε να μην φύγει από το Στεφανοβίκειο η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού.

“Αποδείξαμε ότι δεν θα ξεχάσουμε τη Θεσσαλία”

Φτάνοντας στην Καρδίτσα οκ. Μητσοτάκης τόνισε πως: «Έχουμε αποδείξει ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τη Θεσσαλία! Είμαστε παρόντες και θα είμαστε για πολύ! Ας διαφυλάξουμε την πολύ καλή συνεργασία όλων.

Επειδή θα χρειαστεί να κάνουμε θεσμικές παρεμβάσεις θέλω να ζητήσω την στήριξη όλων. Τίποτα δεν θα γίνει χωρίς διαβούλευση.

Σε επίπεδο κρατικού προϋπολογισμού έχουμε ματώσει για να στηρίξουμε τη Θεσσαλία, αν η οικονομία δεν πήγαινε καλά δεν θα ήμασταν σε θέση να τη στηρίξουμε. Καταλαβαίνω την αβεβαιότητα μακάρι να είχα όλες τις απαντήσεις! Δεσμεύομαι να στηρίξω».

Για πρωτοφανείς συναινέσεις μίλησε ο Κουρέτας

Εξάλλου, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας τόνισε στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό: «Αυτό που θέλω να κρατήσετε κύριε πρόεδρε είναι ότι θα υπάρξουν πρωτοφανείς συναινέσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Θεσσαλίας, τα οποία είναι πάρα πολλά.

Έχουμε άριστη συνεργασία με τον κ. Αυγενάκη και τους υπουργούς της κυβέρνησης και έχει προηγηθεί η δική μας πρόταση για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας από την επιστημονική ομάδα των συνεργατών μας η οποία και παρουσιάστηκε πρόσφατα».

Δείτε φωτογραφίες από την αναχώρηση του κ. Μητσοτάκη από την 110 Π.Μ.: