ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε Στεφανοβίκειο και Αγχίαλο ο τομέας Αμυνας του ΠΑΣΟΚ

Σε Στεφανοβίκειο και Αγχίαλο ο τομέας Αμυνας του ΠΑΣΟΚ

Ο Τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, εκπροσωπούμενος από τον Γραμματέα Γιώργο Πεταλωτή, τον Αν. Γραμματέα Θωμά Χατζηαθανασίου και άλλα μέλη του Τομέα, μαζί με τον Βουλευτή Κέρκυρας Δημήτρη Μπιάγκη, υπεύθυνο του ΚΤΕ Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και τοπικά στελέχη του Κινήματος, επισκέφθηκαν την 111ΠΜ, στη Νέα Αγχίαλο, καθώς και την βυθισμένη βάση των ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

«Εκεί, που το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ αποδείχτηκε σαθρό και αναποτελεσματικό και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της Εθνικής μας Άμυνας. Εκρήξεις πυρομαχικών δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, πρόκληση πυρκαγιών, έλλειμμα προληπτικών μέτρων και άμεσης αντίδρασης σε πλημμυρισμένες πίστες στάθμευσης, μη έγκαιρη απομάκρυνση ελικοπτέρων. Ακόμη και μετά τις καταστροφές, αδιανόητη επιπολαιότητα από τον Υφυπουργό Άμυνας με φωτογράφηση μπροστά σε απόρρητους χάρτες και αναλυτική περιγραφή των μονάδων, όπως και διαρροές των ΕΔΕ που διενεργούνται» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. 

Η επίσκεψη αυτή είχε ως σκοπό τη διαβεβαίωση υποστήριξης του Τομέα Άμυνας προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις πληγείσες μονάδες και βιώνουν ακόμη την αβεβαιότητα των συνεπειών που ακόμη και σήμερα υφίστανται, καθώς και την έκφραση της επιμονής του Κινήματός μας στην πλήρη διερεύνηση της κατάστασης που οδήγησαν στα θλιβερά αποτελέσματα, που ακόμη είναι εμφανή.

«Το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αδιανόητο, αντί να περιφρουρείται, να αντιμετωπίζεται με ερασιτεχνισμό και ανευθυνότητα από την Ηγεσία.

Η μαχητική ικανότητα και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν από κοινού βασικό πυλώνα της Εθνικής Ισχύος της χώρας, ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της εθνικής μας διπλωματίας, με το έμψυχο δυναμικό τους να αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος τους, χαρακτηριστικά που η πολιτεία οφείλει να διαφυλάττει» καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγή: taxydromos.gr