ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η νέα Περιφερειακή Επιτροπή Θεσσαλίας

Η νέα Περιφερειακή Επιτροπή Θεσσαλίας
Η Χρύσα Τσαγανού εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στην οποία εξελέγη το προεδρείο του σώματος και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Πρώτη συνεδρίαση για το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Με την έναρξη της συνεδρίασης κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες από τις παρατάξεις για τις θέσεις του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η παράταξη της πλειοψηφίας πρότεινε για τη θέση της προέδρου την περιφερειακή σύμβουλο κ. Χρύσα Τσαγανού, η οποία εξελέγη ομόφωνα, ψηφιζόμενη από όλες τις παρατάξεις. Τη θέση του αντιπροέδρου έλαβε επίσης ομόφωνα ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας (Συμμαχία υπέρ των Πολιτών) κ. Βασίλειος Πινακάς, ενώ τη θέση του γραμματέα κατέλαβε ο προτεινόμενος από την ελάσσονα μειοψηφία (Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας) ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νικόλαος Τέγος, επίσης ομόφωνα.

Πρώτη συνεδρίαση για το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Μετά τη συγκρότηση του προεδρείου, εξελέγησαν τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής. Η περιφερειακή επιτροπή εξελέγη με μυστική ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε σε δύο φάσεις: Στην πρώτη φάση εξελέγησαν τα μέλη της πλειοψηφίας (πέντε τακτικά και πέντε αναπληρωματικά) με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και στη δεύτερη φάση εξελέγησαν τα μέλη της μειοψηφίας, επίσης με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο (τρία τακτικά και τρία αναπληρωματικά). Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής είναι από το νόμο και χωρίς άμεση εκλογή, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας.

Πρώτη συνεδρίαση για το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων και με βάση την κατάταξη που ανέδειξε η κάλπη, στην Περιφερειακή Επιτροπή συμμετέχουν:

Από την παράταξη της πλειοψηφίας
Μαρία Γαλλιού,
Τέλιος Κωνσταντίνος
Ντιντή Χρύσα
Παπαδημητρίου Άννα Μαρία
Τσιάρας Αθανάσιος
Με αναπληρωματικούς τους
Αδαμοπούλου Αναστασία
Γκουντόπουλος Γρηγόριος
Αποστόλου Ευάγγελος
Γραβάνη Αμαλία
Ράπτης Νικόλαος

Από την ομάδα της μειοψηφίας εξελέγησαν οι:
Μπάρδας Κωνσταντίνος
Τέας Ιωάννης
Ψαχούλας Ορέστης

Με αναπληρωματικούς τους:
Δόκου Σουλτάνα
Χατζηγάκη Ελισσάβετ
Σοφολόγης Δημήτριος

Στη διάρκεια της συνεδρίασης οι επικεφαλής των παρατάξεων ευχήθηκαν καλή και δημιουργική θητεία υπέρ των πολιτών της Θεσσαλίας.