ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η απάντηση της Κεντροαριστεράς… μα ποια ήταν η ερώτηση;

Του Φώτη Χατζηδημητρίου, Υποψήφιου Βουλευτή Μαγνησίας του Κινήματος Αλλαγής
Η απάντηση της Κεντροαριστεράς… μα ποια ήταν η ερώτηση;

"Η απάντηση της Κεντροαριστεράς για την προοπτική της χώρας", διαβάζουμε σε συνθήματα και τίτλους της προεκλογικής καμπάνιας του Κινήματος Αλλαγής… Αλλά ποια είναι η ερώτηση; Πως γεννήθηκε η ανάγκη για την απάντηση που καλείται να δώσει η Φώφη Γεννηματά και οι βουλευτές της στη νέα Βουλή; Η χώρα μετά τις εκλογές, πρέπει να τεθεί στην τροχιά ενός νέου ιστορικού κύκλου.

Τα ερωτήματα είναι πολλά… θα αναφερθώ σε μερικά από τα σημαντικότερα:

Πως θα στηρίξουμε τη νέα γενιά;

Αναφέρει ο συντοπίτης μου συγγραφέας Αλέξανδρος Νίκας στο βιβλίο του "Πύλες Εξόδου": "Τότε ζητούσαν γερά κορμιά, τώρα ζητάνε δυνατά μυαλά...", συγκρίνοντας τη μετανάστευση του ’60 και τη σημερινή… "Γερά μυαλά" που η Ελλάδα χρειάζεται για να χτίσει το "αύριο". Και καλούμαστε να δώσουμε απαντήσεις όχι μόνο σ’ αυτούς που φεύγουν… αλλά και σε όσους μένουν-αφήνουν πίσω, γιατί και οι δικές τους ζωές… αλλάζουν! Οικονομικός μετανάστης, δεν γίνεται κανένας από επιλογή. Δεν αφήνει, κανείς, από επιλογή, τη γυναίκα του και τα παιδιά του για να δουλέψει μακριά τους…

Πως θα αποκτήσει, ξανά, εργασία και αξιοπρέπεια ο Έλληνας, πως θα σταματήσει η φτωχοποίησή του;

Δικαίωμα στην αξιοπρέπεια έχουν όλοι… δικαίωμα στην εργασία…  στην ασφάλιση. Σχεδιάσαμε την αλλαγή του ασφαλιστικού Νόμου, την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ και θα εργαστούμε για την αναλογική κατανομή του παραγόμενου πλούτου. Στο Κίνημα Αλλαγής, νοιαζόμαστε για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Πως θα αναδειχθούν οι άριστοι; Πως θα επιβραβευθούν όσοι μπορούν να διακριθούν;

Όταν στα σχολεία μας, δήθεν εφαρμόζουμε την "απόλυτη δικαιοσύνη"… και κληρώνουμε σημαιοφόρο… πώς θα διδάξουμε τα παιδιά μας να αγωνίζονται και να πρωτεύουν; Μήπως τελικά κόβουμε τα φτερά των άριστων; Summum jus, summa injuria (Υπέρτατη (υπερβολική) δικαιοσύνη σημαίνει υπέρτατη αδικία).

Πως θα βοηθήσουμε τη Μαγνησία;

Ψηφίζουμε και δίνουμε έδρα στο Κίνημα Αλλαγής. Εκλέγουμε βουλευτή, εκπρόσωπο της κεντροαριστεράς…

Πως θα βοηθήσουμε την Ελλάδα;

Ήρθε η ώρα οι Έλληνες συμφιλιωμένοι να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Δίνουμε 3η Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Κίνημα Αλλαγής. Δίνουμε εντολή στην κεντροαριστερά. Δεν ξεχνούμε ότι οι Έλληνες καλούνται στην κάλπη, όχι γιατί το επέλεξε ο Πρωθυπουργός αλλά γιατί το επέβαλε ο λαός με τη ψήφο του. Το ΣΥΡΙΖΑ αφήνει πίσω ζημιά… δεσμεύσεις που καθήλωσαν την οικονομία, εξοντωτικούς φόρους, φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, εγκατάλειψη της νέας γενιάς. Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, σημαίνει, ισχυρή φωνή του κόσμου της εργασίας, της παραγωγής, της επιστήμης, της νέας γενιάς.

Απευθύνομαι στους απογοητευμένους από το ΣΥΡΙΖΑ προοδευτικούς πολίτες, και σε εκείνους τους πολίτες που έχουν οδηγηθεί συνειδητά στην αποχή, απευθύνομαι σε όσους πιστεύουν ότι η κεντροαριστερά και το Κίνημα Αλλαγής, προτείνει λύσεις, μέσα από το "σχέδιο Ελλάδα" και τους ζητώ την εντολή σας, να δουλέψουμε σκληρά για να ξαναδώσουμε αξία στις ζωές μας σε μια περήφανη Ελλάδα. Σας καλώ να πάμε, τώρα, μπροστά, μαζί.

Είναι δικό μας έργο το κοινωνικό κράτος στην πατρίδα μας. Οι μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού, έχουν τη σφραγίδα των πολιτικών του χώρου μας. Φιλοδοξώ να γίνω ένας από αυτούς.

"Έρχομαι" σ’ αυτό τον στίβο με όλη μου τη δύναμη! Για μας, το παρόν, για τα παιδιά μας, το μέλλον, για τον τόπο μας, τη Μαγνησία! Ζητώ την ψήφο σας!