ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δένδιας σε Μπουκώρο: Δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις για Στεφανοβίκειο και Αλμυρό

Tι τόνισε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας στη συνάντηση με τον Χρήστο Μπουκώρο
Δένδιας σε Μπουκώρο: Δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις για Στεφανοβίκειο και Αλμυρό

"Δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, ούτε για τη μονάδα του Στεφανοβικείου, ούτε για την οριστική μετακίνηση της μονάδας του Στεφανοβικείου, ούτε για την ακύρωση του Ναύσταθμου στον Αλμυρό", διαβεβαίωσε στην προχθεσινή συνάντηση τους τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Οι  Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας, βρίσκονται σε φάση ανασυγκρότησης (πλήρη αναδιοργάνωση της Δομής και Λειτουργίας) και ενόψει της νέας χωροθέτησης του συνόλου των Μονάδων, όλα θα γίνουν με την αναγκαία μελέτη και με στόχο την επιχειρησιακή βελτίωσή τους, συμπλήρωσε ο υπουργός απευθυνόμενος στον βουλευτή.

Απόψεις που ακούγονται κατά καιρούς, δεν έχουν ως πηγή την Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Για παράδειγμα, στο Στεφανοβίκειο αν δεν αποσυρθούν πλήρως τα ύδατα ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα, για το τι πραγματικά συμβαίνει και τι μπορούμε να κάνουμε, δεν μπορούν να ληφθούν οριστικές αποφάσεις υπογράμμισε ο κ. Δένδιας. 

Επιπλέον, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, έθεσε προς τον υπουργό το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης για τους αποφοίτους ΑΣΣΥ των τάξεων 94 - 95 καθώς και το ζήτημα της κατάργηση της κράτησης των Αποστράτων της Αεροπορίας από το μέρισμά τους στο Μετοχικό Ταμείο, υπέρ του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ.