ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Βόλο ο Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φαραντούρης

Στον Βόλο ο Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φαραντούρης

Με αφορμή την εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν.Ιωνίας και της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας με θέμα: «Ακρίβεια & Ενεργειακή Κρίση -  Ένα ελληνικό φαινόμενο», και ως κεντρικός ομιλητής, ο Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου της Ενέργειας Νικόλας Φαραντούρης συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και εκπροσώπους του κόμματος τοπικά, επισκέφθηκε την πόλη του Βόλου και πραγματοποίησε συναντήσεις με επιστημονικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής. 

Στο πλαίσιο ενεργοποίησης των κοινωνικών ετέρων εν όψει και του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη Θεσσαλία (Λάρισα 10/02/2024), ο κ. Φαραντούρης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου & Θεσσαλίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας αλλά και της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Όχι LNG στον Παγασητικό – Παγασητικός SOS». Κατά τον γόνιμο διάλογο που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι των φορέων ανέδειξαν τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τους επαγγελματίες της περιοχής, δίνοντας βάση στις ιδιαιτερότητες αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού, η βέλτιστη αξιοποίηση των οποίων θα θέσει την περιοχή σε νέα αναπτυξιακή τροχιά.

«Κοινός παρονομαστής όλων των ανθρώπων του τουρισμού, του εμπορίου, των καταναλωτών είναι η συμπίεση των εισοδημάτων κάτω από τη συνεχιζόμενη ακρίβεια. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην Ελλάδα τρέχει με 9% ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι στο 4%. Για το λόγο αυτό η ακρίβεια είναι πρώτη στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αναφορικά με τις αναγκαίες πολιτικές παρεμβάσεις», ανέφερε ο Νικόλας Φαραντουρης. Τόνισε επίσης ότι η Μαγνήσια και ολόκληρη η Θεσσαλία είναι μια περιοχή με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν με τις κατάλληλες πολιτικές να δώσουν υπεραξία  στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος από την πλευρά του ανέφερε: «Η συνεχιζόμενη ακρίβεια σε συνδυασμό με την έλλειψη ενεργών πολιτικών εκ μέρους της κυβέρνησης συμπιέζουν ασφυκτικά τα νοικοκυριά της περιοχής. Την ίδια ώρα, οι πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν τον Νομό μας, πέρα από τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν, ανέδειξαν και την ανάγκη αναμόρφωσης του πλαισίου πολιτικής προστασίας. Με έμφαση σε πολιτικές πρόληψης και διαμόρφωσης μηχανισμού άμεσης αποκατάστασης των πληγέντων. Μόνη λύση ευθύνης για την κυβέρνηση η λήψη πρωτοβουλιών που θα παρέμβουν δυναμικά και θα αναχαιτίσουν το κύμα των συνεχών ανατιμήσεων και της αισχροκέρδειας και θα δώσουν ανάσα στα ελληνικά νοικοκυριά».