ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον Βυζαντινό Δρόμο 50. χλμ., στον Λέβαδο και στην Αιγιαλεία ο ΣΔΥ Βόλου

Κορυφαία δρομέας υπεραποστάσεων 2023 η Μάρθα Ξηροφώτου
Στον Βυζαντινό Δρόμο 50. χλμ., στον Λέβαδο και στην Αιγιαλεία ο ΣΔΥ Βόλου

Ο πρώτος μήνας του 2024 ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου που έτρεξαν σε 3 αγώνες στις 21 Ιανουαρίου, εκ των οποίων μάλιστα οι 2 πολύ δύσκολοι.

Η δοκιμασία του 5ου Βυζαντινού Αγώνα 50 χιλιομέτρων έγινε με 401 δρομείς που αγωνίστηκαν στον τόσο απαιτητικό αυτό αγώνα υπεραπόστασης ο οποίος ξεκινά από την πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερίκης (Λυτάρα) των Μεγάρων και τερματίζει στο ίδιο μέρος έχοντας αν και ασφάλτινος, υψομετρική 1.050 μέτρων. Νέα διάκριση πέτυχε ο Σπαρταθλητής Γιάννης Πανταζής, που κατέλαβε την 4η θέση με χρόνο 3 ώρες 33:16, έχοντας 3 δευτερόλεπτα διαφορά από τον 3ο δρομέα. Η επίδοση αυτή, πολλές άλλες χρονιές θα έδινε με άνεση τη νίκη σε όποιον την έκανε, αλλά φέτος ο ανταγωνισμός ήταν μεγαλύτερος από ποτέ. Ο Γιάννης Πανταζής βραβεύθηκε ως νικητής στην ηλικιακή κατηγορία. Ο Θωμάς Μαλιαχόβας δικαιώθηκε απόλυτα για την προσπάθειά του και κατέλαβε την 80η θέση με 4 ώρες 52:01. Ο Κώστας Ξένος με 5 ώρες 52:33, ακολούθησε στην 252η θέση.

Με αρκετό χιόνι έγινε στα βουνά της Λιβαδειάς ο Λέβαδος 2024, με τον Παναγιώτη Μποζίκα να ανεβαίνει στο βάθρο στα 24,2 χιλιόμετρα, καθώς τερμάτισε 3ος στην κατηγορία και 27ος συνολικά μεταξύ των 422 δρομέων, με χρόνο 2 ώρες 47:33. Ο Απόστολος Μπαρμπούλης πήρε την 41η θέση με 2:58:51. Ο Χρήστος Βαλιάντζας με 4 ώρες 09:46, τερμάτισε 276ος. Η Έλενα Κουμπή πήρε την 27η θέση με χρόνο 1 ώρα 35:41 στη διαδρομή των 10,7χλμ, βελτιώνοντας κατά 6 λεπτά την περσινή της επίδοση.

Ο Δημήτρης Ζιζάνης έτρεξε στον αγώνα 5 χιλιομέτρων του 12ου Ημιμαραθωνίου Αιγιαλείας, και τερμάτισε σε χρόνο 28:36, 161ος μεταξύ των 321 δρομέων.

Τη μεγάλη ανταμοιβή και αναγνώριση αποτέλεσε για τη Μάρθα Ξηροφώτου η ανάδειξή της ως η κορυφαία γυναίκα δρομέας υπεραποστάσεων δρόμου για το 2023. Η μεγάλη εκδήλωση της τελετής βραβεύσεων RUNNERS OF THE YEAR, έγινε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ (Basket Arena) του Ολυμπιακού Σταδίου.

Αποτελεί τιμή για τη δρομέα του ΣΔΥΒ η βράβευσή της μαζί με τους καλύτερους αθλητές της χώρας μας που αναδείχθηκαν κορυφαίοι σε διάφορες κατηγορίες, όπως ο Φώτης Ζησιμόπουλος, ο Παναγιώτης Καραΐσκος, η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η Ολυμπιονίκης Χριστίνα Γιαζιτζίδου, και τόσοι άλλοι. Στο παρελθόν στην αντίστοιχη τελετή έχουν βραβευθεί όλοι οι κορυφαίοι Έλληνες δρομείς για τις επιτυχίες τους ανά έτος. Η Μάρθα Ξηροφώτου είναι αθλήτρια μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Τον Σεπτέμβριο τερμάτισε το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ (246χλμ), πετυχαίνοντας τον 2ο καλύτερο χρόνο που έχει πετύχει ποτέ Ελληνίδα στα 41 χρόνια ιστορίας του αγώνα. Προπονείται με τον Δημήτρη Κασίμη – Kasimis Training, και παράλληλα με την πολύωρη καθημερινή προετοιμασία της, φέρνει σε πέρας τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, ενώ υπηρετεί και προσφέρει στον ΣΔΥΒ ως μέλος του ΔΣ, από τη θέση της γραμματέα του συλλόγου.

8ος Ημιμαραθώνιος Βόλου


Οι εγγραφές για τον 8ο Ημιμαραθώνιο Βόλου γίνονται στο λινκ https://bit.ly/volos24. Εναλλακτικά όσοι μένουν ή βρίσκονται στον Βόλο, μπορούν να κάνουν την εγγραφή στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο. Την πλήρη προκήρυξη μπορούν να διαβάσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του αγώνα: www.voloshalfmarathon.gr. Για πληροφορίες : Παλάντζας Κώστας, τηλ 6993953012.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου και η Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Ημιμαραθωνίου Βόλου, ανακοίνωσαν ότι οι Άσπρες Πεταλούδες είναι το Ίδρυμα που θα ενισχυθεί φέτος από τον μεγάλο αγώνα της πόλης μας. Ο ΣΔΥΒ συνεχίζει όπως καθιέρωσε από το 2019 στη νέα εποχή του συλλόγου, με την ενίσχυση μέσω του Ημιμαραθωνίου, ιδρυμάτων και φορέων, όπως έγινε στους προηγούμενους αγώνες με την Κιβωτό, το Ορφανοτροφείο Βόλου, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας. Το Ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες είναι Κλειστή Περίθαλψη Αυξημένης Φροντίδας Βαριά Νοητικά Υστερούντων Ατόμων, με ELOT EN ISO 9001:2015 Αρ. Πιστοποιητικού ΣΔΠ 5057.

Ο 8ος Ημιμαραθώνιος Βόλου διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Τις πολύτιμες υπηρεσίες στην κάλυψη της διαδρομής θα προσφέρει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας.

Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου στη διαδρομή που πιστοποιήθηκε και μετρήθηκε επίσημα το 2022 από τη WA/ AIMS (παραλία Βόλου, οδοί Δημητριάδος, Ιάσονος, Λαμπράκη, Αργοναυτών, Πευκάκια, Αλυκές). Συμμετέχοντες – όριο : σύνολο 2.000 : Ημιμαραθώνιος 500, I Love Volos Run 5km 1.000, Παιδικός Αγώνας 500.

Ο μεγάλος νικητής του Μαραθωνίου Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» 2023 Αντώνης Παπαδημητρίου δήλωσε τη συμμετοχή του στον αγώνα, κάτι που αποτελεί μεγάλη τιμή για τη διοργάνωση.

Εγγραφές και εκδρομή με λεωφορείο στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα σε προνομιακή τιμή

Στις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο 15ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα-Τρίκαλα Θανάσης Σταμόπουλος, με ποσό συμμετοχής : 15 ευρώ (21,1χλμ) και 12 ευρώ (5χλμ). Λήξη εγγραφών : 25 Φεβρουαρίου. Θα γίνει εκδρομή με λεωφορείο από τον ΣΔΥΒ με αναχώρηση από το Δημαρχείο Βόλου στις 5.45 το πρωί. Το ποσό για το λεωφορείο είναι 10 ευρώ, ενώ η διαφορά του επιπλέον ποσού, θα καλυφθεί από τον ΣΔΥΒ. Τις 50 θέσεις στο λεωφορείο θα εξασφαλίσουν οι 50 πρώτοι που θα πληρώσουν για αυτό (μπορούν να ακολουθήσουν και συγγενείς-φίλοι, με τους ίδιους όρους).

Οι συναντήσεις για πληρωμές/κρατήσεις τόσο για αυτό τον αγώνα, όσο και για όλους τους αγώνες που ο ΣΔΥΒ κάνει ομαδικές εγγραφές, γίνονται στο ΕΑΚ Βόλου κάθε Δευτέρα, από ώρα 17.30 ως 18.00, και στα γραφεία του ΣΔΥΒ στο Πανθεσσαλικό κάθε Πέμπτη, από ώρα 17.30 ως 18.00.

Εναλλακτικά, τα μέλη μπορούν να απευθύνονται για την εγγραφή τους στο ΔΣ του συλλόγου, στο μέιλ sdyvolou@gmail.com, και στον Κ. Παλάντζα τηλ. 6993953012.