ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού στο Βένετο

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού στο Βένετο
Πανηγύρεις Αγίου Τρύφωνος και Υπαπαντής
 
Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος εορτάζει η Εκκλησία μας την Πέμπτη 1/2. Στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στην Νεάπολη του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοκτήμονος Σταμοπούλου-Σαμαρά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.
 
Την Παρασκευή 2/2 η Εκκλησία μας εορτάζει την μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:
 
Υπαπαντής Διμηνίου
 
Την παραμονή της εορτής, στις 6μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα ομιλήσει.
 
Υπαπαντής Βενέτου
 
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Συμεών Αναστασίου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Φλαμουρίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.