ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο 9oς Δρόμος Μνήμης Μακεδονομάχων και ο Rogkas στον Όλυμπο ήταν οι νέες αγωνιστικές προκλήσεις για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Ο 9oς Δρόμος Μνήμης Μακεδονομάχων και ο Rogkas στον Όλυμπο ήταν οι νέες αγωνιστικές προκλήσεις για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Δύο αγώνες που έγιναν σε Έδεσσα και σε Όλυμπο την Κυριακή 4 του μήνα, αποτέλεσαν το αγωνιστικό ξεκίνημα του Φεβρουαρίου για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου.

Ο 9oς Δρόμος Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου Έδεσσας απόστασης 12 χιλιομέτρων στη διαδρομή Μεσημέρι – Φλαμουριά με επιστροφή, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 7 αθλητών του συλλόγου. Μάλιστα στις γυναίκες η Τόνια Τσιρογιάννη πέτυχε να ανέβει στο βάθρο της γενικής κατάταξης, στην 3η θέση με χρόνο 1:12:35. Στο βάθρο νικητής της κατηγορίας ανέβηκε επίσης ο Αμβρόσιος Δημητριάδης, 8ος γενικής με 54:51. Ικανοποιητικό αγώνα και καλές θέσεις στις κατηγορίες πέτυχαν επίσης οι Στέργιος Κουσκουρίδας 30ος γενικής με 1:00:54, Γιάννης Ζήσης 32ος με 1:01:16, Χαράλαμπος Ταγάρας 44ος με 1:05:47, Αχιλλέας Καλαμάκης 64ος με 1:15:46, Γιάννης Μυλωνάς 82ος με 1:21:38.

Ο Rogkas έγινε στον Όλυμπο, με αρκετές παραλλαγές από τις προηγούμενες χρονιές, καθώς φέτος δεν είχε τα πλήρη χαρακτηριστικά αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι καλούνταν να ξεκινήσουν τη διαδρομή όποτε ήθελαν, από το πρωί της Κυριακής ως το μεσημέρι, και να δείξουν μέσω του gps τους της πορεία και τον χρόνο τους. Ο Rogkas είναι ένας χειμερινός αγώνας που φτιάχτηκε για να κινείται στο χιόνι, το οποίο όμως (και φέτος) ήταν λιγοστό. Η διαδρομή είναι απόστασης 31 χιλιομέτρων με συνολική υψομετρική ανάβαση 2.400 μέτρων. Οι αθλητές – μέλη του ΣΔΥΒ Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης, Γιώργος Φασούλας, Γιάννης Αργύρης, Λίνα Παπακυριαζή, έτρεξαν τον αγώνα.


8ος Ημιμαραθώνιος Βόλου

Οι εγγραφές για τον 8ο Ημιμαραθώνιο Βόλου γίνονται στο λινκ https://bit.ly/volos24. Εναλλακτικά όσοι μένουν ή βρίσκονται στον Βόλο, μπορούν να κάνουν την εγγραφή στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο. Την πλήρη προκήρυξη μπορούν να διαβάσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του αγώνα: www.voloshalfmarathon.gr. Για πληροφορίες : Παλάντζας Κώστας, τηλ 6993953012.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου και η Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Ημιμαραθωνίου Βόλου, ανακοίνωσαν ότι οι Άσπρες Πεταλούδες είναι το Ίδρυμα που θα ενισχυθεί φέτος από τον μεγάλο αγώνα της πόλης μας.  Ο 8ος Ημιμαραθώνιος Βόλου διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Τις πολύτιμες υπηρεσίες στην κάλυψη της διαδρομής θα προσφέρει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας. Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου στη διαδρομή που πιστοποιήθηκε και μετρήθηκε επίσημα το 2022 από τη WA/ AIMS (παραλία Βόλου, οδοί Δημητριάδος, Ιάσονος, Λαμπράκη, Αργοναυτών, Πευκάκια, Αλυκές). Συμμετέχοντες – όριο : σύνολο 2.000 : Ημιμαραθώνιος 500, I Love Volos Run 5km 1.000, Παιδικός Αγώνας 500.

Στις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο 15ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα-Τρίκαλα Θανάσης Σταμόπουλος, με ποσό συμμετοχής : 15 ευρώ (21,1χλμ) και 12 ευρώ (5χλμ). Λήξη εγγραφών : 25 Φεβρουαρίου. Θα γίνει εκδρομή με λεωφορείο από τον ΣΔΥΒ με αναχώρηση από το Δημαρχείο Βόλου στις 5.45 το πρωί. Το ποσό για το λεωφορείο είναι 10 ευρώ, ενώ η διαφορά του επιπλέον ποσού, θα καλυφθεί από τον ΣΔΥΒ. Τις 50 θέσεις στο λεωφορείο θα εξασφαλίσουν οι 50 πρώτοι που θα πληρώσουν για αυτό (μπορούν να ακολουθήσουν και συγγενείς-φίλοι, με τους ίδιους όρους).

Οι συναντήσεις για πληρωμές/κρατήσεις τόσο για αυτό τον αγώνα, όσο και για όλους τους αγώνες που ο ΣΔΥΒ κάνει ομαδικές εγγραφές (1ος Δρόμος Μνήμης Τεμπών, Κατερίνη Run, 18ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος»), γίνονται στο ΕΑΚ Βόλου κάθε Δευτέρα, από ώρα 17.30 ως 18.00, και στα γραφεία του ΣΔΥΒ στο Πανθεσσαλικό κάθε Πέμπτη, από ώρα 17.00 ως 17.30. Εναλλακτικά, τα μέλη μπορούν να απευθύνονται για την εγγραφή τους στο ΔΣ του συλλόγου, στο μέιλ sdyvolou@gmail.com, και στον Κ. Παλάντζα τηλ. 6993953012.