ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προετοιμασία συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με επιτροπή αγροτών – Συνεχίζονται τα μπλόκα και οι κινητοποιήσεις

Προετοιμασία συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με επιτροπή αγροτών – Συνεχίζονται τα μπλόκα και οι κινητοποιήσεις
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Την πρόθεση του Πρωθυπουργού να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των αγροτών ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναμένοντας να διευκρινιστεί ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι των αγροτών και ποιους θα εκπροσωπούν.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με ολιγόωρους αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων, ενώ οι αγρότες έχουν αποστείλει υπόμνημα στον πρωθυπουργό με εννέα ζητήματα, κρίσιμα για την επιβίωση του κλάδου και την ανακούφισή τους από το κόστος παραγωγής. Η αντιπολίτευση, στο σύνολό της, στηρίζει τα αιτήματά τους και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας πραγματοποιεί από το πρωί επίσκεψη στα μπλόκα. Αύριο Παρασκευή στη συνάντηση που θα έχουν οι αγρότες στη Σίνδο θα ορίσουν την επιτροπή που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό. Εκτιμούν πως δεν θα πρέπει να είναι λιγότεροι από 20 άτομα γιατί θα πρέπει να εκπροσωπηθούν διαφορετικές επιτροπές αλλά και διαφορετικοί κλάδοι της γεωργίας (αλιείς, μελισοκόμοι κ.α). Από την πλευρά των αγροτών της Θεσσαλίας, διαμηνύεται πως θα ζητήσουν και μια ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν το υπόμνημα που έχουν στείλει και εάν δεν θα μπορούσε η συνάντηση να γίνει τη Δευτέρα θα την ζητήσουν για την Τρίτη.

Η επιστολή των αγροτών με τα αιτήματά τους έφτασε στα χέρια του πρωθυπουργού με τον ίδιο να προτίθεται να τους συναντήσει την προσεχή Δευτέρα εφόσον προηγουμένως λυθεί το θέμα της εκπροσώπησής τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ertnews.gr