ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο Σεμινάριο Τέχνης του Cutman & Hand Wrapping ο Γιώργος Νιμπής

Στο Σεμινάριο Τέχνης του Cutman & Hand Wrapping ο Γιώργος Νιμπής

Ο προπονητής KickBoxing των FIGHTERS Βελεστίνου και Αλμυρού, Νιμπής Γεώργιος, ήταν ένας από τους τρεις συμμετέχοντες όλης της Θεσσαλίας στο μεγάλο σεμινάριο της Τέχνης του Cutman & Hand Wrapping.

Διδάσκων ο μετρ του είδους, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Cutman (World Cutman Association) και φυσικοθεραπευτής, Μιχάλης Σιούλης!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΟΥΛΗΣ;

Ο Μιχάλης Σιούλης έχει συνεργαστεί κατ’ επανάληψη, είτε ως Cutman είτε ως φυσικοθεραπευτής, με τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελλάδος στο χώρο των Μαχητικών Αθλημάτων όπως του Μιχάλη Ζαμπίδη - K1 World Champion, Γιώργου Καμπόσου - Professional Boxer of WBA, IBF, WBO and World Champion of IBO, Ανδρέα Μιχαηλίδη - Professional Fighter of UFC, Χριστίνα Λιναρδάτου - WBO World Champion, Γιώργου Πηλίδη - Wrestling World Champion, Γιάννη Στοφορίδη - KickBoxing Heavy Weight Champion και πολλών πολλών ακόμη καταξιωμένων αθλητών. Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε και την αδελφική του σχέση με τον κορυφαίο όλων, Jacob Stitch Duran, Cutman των μεγαλύτερων αστέρων του UFC, του Boxing και του Bellator και τελευταία της σειράς ταινιών του Σιλβέστρε Σταλόνε CREED.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ CUTMEN ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ;

Οι Cutmen είναι οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη να παρεμποδίσουν και να αντιμετωπίσουν οιδήματα και τραύματα σε έναν μαχητή. Το πιο σημαντικό είναι το πότε και πώς θα παρέμβουν ώστε να δώσουν στον μαχητή έναν ακόμη γύρο. Η πολύτιμη βοήθεια και πολλές φορές καθοριστική για την έκβαση του αγώνα, ξεκινάει από τα αποδυτήρια εφαρμόζοντας το “δέσιμο χεριών” (Hand Wrapping) και συνεχίζει στον αγώνα σταματώντας τις αιμορραγίες (Blood Stopping) όποτε αυτό είναι απαραίτητο. Σπουδαίοι αγώνες στην ιστορία κερδήθηκαν χάρη στην ετοιμότητα και την κομβική επέμβαση των Cutman την στιγμή όπου όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει. Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου και μελλοντικοί Cutmen εκπαιδεύτηκαν στην ουσία της τέχνης, όπως αυτή εφαρμόζεται σε όλα τα ρινγκ του κόσμου. Η αγάπη τους για τα μαχητικά αθλήματα σε συνδυασμό με τη άριστη γνώση που χαρακτηρίζει έναν επαγγελματία Cutman, θα τους παρέχει την δυνατότητα να δώσουν την μέγιστη βοήθεια και ασφάλεια σε έναν αθλητή. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αναλύθηκαν τα παρακάτω κεφάλαια με την εξής θεματολογία: • Επαγγελματικό δέσιμο χεριών • Εξοπλισμός Cutman • Αιμορραγίες • Τραυματισμοί χεριού • Ψυχολογία αθλητή Με το πέρας του σεμιναρίου δόθηκε πιστοποίηση Cutman & Hand Wrapping στους συμμετέχοντες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία World Cutman Association (WCA)!