ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να υπάρξει ουσιαστική στήριξη των αγροτών

Να υπάρξει ουσιαστική στήριξη των αγροτών

Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ακολουθούσαν πιστά τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις οδήγησε σε αυτό το αδιέξοδο. 

Ο αγροτικός τομέας της χώρας μας είναι από τους πιο βασικούς, τόσο για την οικονομία όσο και για τη διατροφική επάρκεια. Ο αγροτικός τομέας πλήττεται βάναυσα από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες ακολούθησαν με τυφλή πίστη όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ έως και στις μέρες.

Τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής (Κοινή αγροτική πολιτική ΚΑΠ) φαίνονται πλέον στις μέρες μας, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και πανευρωπαϊκά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αγρότες όλων των ευρωπαϊκών χωρών κατεβαίνουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις (Γαλλία, Γερμανία κ.α.).

Στη χώρα μας οι αγρότες ειδικά της περιοχής μας (Μαγνησία και Θεσσαλία ευρύτερα) έχουν ένα λόγο ακόμα να κινητοποιηθούν γιατί βλέπουν ότι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου έχουν μείνει σχεδόν αβοήθητοι να τα βγάλουν πέρα. Κι αυτό σημαίνει ότι πολλοί αγρότες, αν δεν λάβουν άμεσα αποζημιώσεις, πραγματικές φοροελαφρύνσεις κι ουσιαστική στήριξη θα οδηγηθούν σε κανονική εξαφάνιση. Θα πάψουν να είναι αγρότες, θα εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες τους και θα οδηγηθούν σε εσωτερική ή και εξωτερική μετανάστευση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, απέναντι στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, αντί να απαντήσει με σοβαρότητα, επιλέγει να απαντήσει δίνοντας ψίχουλα και βάζοντας την αστυνομία απέναντι στους αγρότες που διεκδικούν ειρηνικά τα αυτονόητα. Η ΝΔ απαντάει και πάλι με αυταρχισμό, τον οποίο βαφτίζει δημοκρατία.

Είναι ο ίδιος αυταρχισμός που έχει επιδείξει η ΝΔ και απέναντι στους φοιτητές, που έδειξε την περίοδο του COVID απέναντι σε όλη την κοινωνία και που γενικότερα δείχνει όταν βλέπει τα σκούρα.

Ως ΜέΡΑ25 Μαγνησίας στεκόμαστε δίπλα στον δίκαιο αγώνα των αγροτών. Στηρίζουμε τις αγροτικές κινητοποιήσεις, γιατί κατανοούμε ότι τα μπλόκα δεν είναι αυτοσκοπός τους αλλά ως ύστατη προσπάθεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ να πάψουν να αδιαφορούν για το μέλλον των αγροτών αλλά κι ολόκληρης της πατρίδας μας.

Αν θέλουν να δημιουργήσουν δημοσιονομικό χώρο, όπως πλέον ονομάζουν την οικονομική στήριξη, ας φορολογήσουν το μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου να στηρίξουν τις ομάδες που πραγματικά αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα και που στηρίζουν πραγματικά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και την ελληνική ύπαιθρο που μαραζώνει.

Ο δίκαιος αγώνας των αγροτών είναι αγώνας όλων μας!

ΜέΡΑ25 Μαγνησίας