ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιοδεία της Υφυπουργού Οικονομικών σε Σκόπελο και Σκιάθο

Περιοδεία στη Σκόπελο και στη Σκιάθο πραγματοποίησε σήμερα η Υφυπουργός Οικονομικών και υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνα Παπανάτσιου, όπου συναντήθηκε με φορείς και κατοίκους των νησιών
Περιοδεία της Υφυπουργού Οικονομικών σε Σκόπελο και Σκιάθο

Όπως διαβάζουμε στη σχετική ενημέρωση, λατά τη περιοδεία της επισκέφτηκε Δημόσιες Υπηρεσίες των νησιών όπως το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και το Λιμενάρχη της Σκοπέλου και το Τελωνείο της Σκιάθου.

Η κ. Παπανάτσιου πραγματοποίησε πλήθος συναντήσεων και συζητήσεων με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες των νησιών κατά τις οποίες συζητήθηκε εκτενώς το έργο της Κυβέρνησης, το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές και οι κάτοικοι και οι λύσεις που μπορούν να βρεθούν.

Κατά τις συζητήσεις αναδείχθηκε η ιδιαίτερα ευνοϊκή επίδραση που είχε η νομοθέτηση και η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στην οικονομία των νησιών και στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν τα νησιά.

Έγινε επίσης εκτενής αναφορά στη σημαντική χρηματοδότηση των νησιών για την υλοποίηση πληθώρας έργων από τους Δήμους και στις θετικές συνέπειες των διατάξεων που ψηφίστηκαν στο νόμο για τον Αιγιαλό.

Η Υφυπουργός τόνισε ότι το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η μείωση του φόρου εισοδήματος των μόνιμων κατοίκων νησιών με πληθυσμό εως 3100 κατοίκους και η μείωση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά με πληθυσμό εως 1000 κατοίκους από την επόμενη χρονιά είναι πλήρως κοστολογημένο και άμεσα υλοποιήσιμο και κάλεσε τους συνομιλητές της την Κυριακή της 7ης Ιουλίου να σκεφτούν πολύ καλά και να αποφασίσουν, μεταξύ των δύο διαφορετικών πολιτικών σχεδίων για το μέλλον της χώρας μας, εκείνο που τους αντιπροσωπεύει.