ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Ολλανδοί «καίνε» το Στεφανοβίκειο, εισηγούμενοι επέκταση της Κάρλας - Από την πολιτική ηγεσία πλέον οι τελικές αποφάσεις

Οι Ολλανδοί «καίνε» το Στεφανοβίκειο, εισηγούμενοι επέκταση της Κάρλας - Από την πολιτική ηγεσία πλέον οι τελικές αποφάσεις
Ελικόπτερα Kiowa Warrior & Apache κατά την απογείωσή τους από την πίστα του Στεφανοβικείου, η οποία πλέον βρίσκεται κάτω από το νερό, σχεδόν 7 μήνες. Πηγή εικόνας: Γενικό Επιτελείο Στρατού

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL, Aθήνα

Οι μελέτες που αφορούν την τύχη της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, από τις αρμόδιες διευθύνσεις του Στρατού Ξηράς, Αεροπορία Στρατού, το Τεχνικό, το Μηχανικό, κ.ο.κ. έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην στρατιωτική ηγεσία.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των εισηγήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πως το μέλλον της αεροπορικής βάσης των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, φέρει πλέον μελανό χρώμα.

Πως να μην είναι άλλωστε, όταν μόνο σ’ ένα 24ωρο το σύνολο της βάσης της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, δέχτηκε 17.000.000 κυβικά νερού, όταν έσπασαν το φράγμα της Γυρτώνης από την θεομηνία που έπληξε την Θεσσαλία.

Μέσα στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η Ολλανδική έκθεση η οποία προτείνει την επέκταση της λίμνης Κάρλας, γεγονός που μεταφράζεται σε χαμένες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης. Άρα και ένα νέο μέτωπο για την κυβέρνηση που καλείται να διαχειριστεί συνολικά την κατάσταση με τους αγρότες και ειδικά αυτούς που δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλία και τις περιοχές που υπέστησαν σοβαρότατες καταστροφές από τις κακοκαιρίες Daniel & Elias.

Και επειδή όλες οι μελέτες ολοκληρώθηκαν, οι εισηγήσεις έγιναν, στις υποψήφιες βάσεις οι αυτοψίες δεν έλειψαν, την σκυτάλη όπως όλα δείχνουν θα πάρει η πολιτική ηγεσία ή ακόμη και η κυβέρνηση για το μέλλον της αεροπορικής βάσης της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.

Διαβάστε περισσότερα στο hellasjournal.com ΕΔΩ