ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να είχαμε να λέγαμε

Για κροκοδείλια δάκρυα και θέματα εκτός διατάξεων κάνει λόγο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Χαράλαμπος Πάσχος. "Επανειλημμένα σας προσκάλεσαν να δείτε τα βιβλία έργων", σημειώνει απαντώντας στην ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργου Παπαδάμ, για τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τη μίσθωση μηχανημάτων στον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Να είχαμε να λέγαμε

Επειδή κάποιοι εκλαμβάνουν την ευγένεια της δημοτικής αρχής ως ευκαιρία να δικαιολογήσουν με οποιοδήποτε τρόπο την ανυπαρξία τους ως μειοψηφία του δήμου Ρήγα Φεραίου, έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις που σχετίζονται και με την πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της νέας, επαναλαμβάνω, της ΝΕΑΣ δημοτικής αρχής.

Και μίλησα για ευγένεια διότι πώς αλλιώς μπορούμε να δικαιολογήσουμε το ότι και τα τέσσερα θέματα που έθεσε ο επικεφαλής των μειοψηφούντων συμβούλων ήταν εκτός των διατάξεων περί λογοδοσίας της δημοτικής αρχής. Και μιλάμε φυσικά για θέματα που αφορούσαν πεπραγμένα της προηγούμενης θητείας της δημοτικής αρχής ενώ η νομοθεσία μιλάει ξεκάθαρα για λογοδοσία επί των πεπραγμένων του διμήνου από την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής δηλαδή την 1η Ιανουαρίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και από 1η Μαρτίου έως τέλος Απριλίου κ.ο.κ. Φανταστείτε στο δήμο Αθηναίων η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή του κου Δούκα να λογοδοτεί σε ερωτήσεις των μειοψηφιών για πεπραγμένα του Φθινοπώρου!

Εντούτοις μετά από συνεννόηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα και τους αντιδημάρχους κ.κ. Χατζή και Βλάχο, το προεδρείο έκανε δεκτά τα θέματα γιατί ακριβώς ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδείξει η προηγούμενη δημοτική αρχή το πόσο ικανοποιητικά χειρίστηκε τις καταστροφές πρώτα με τις πυρκαγιές και κατόπιν με τις πλημμύρες την κατάσταση που έφερε σε δυσχερή θέση πολλούς συνδημότες μας. Κι ενώ οι απαντήσεις του δημάρχου και των αρμοδίων αντιδημάρχων ήταν πολύ αναλυτικές και στοιχειοθετημένες, είδαμε ανακοινώσεις με κροκοδείλια δάκρυα για το πώς πληρώθηκαν οι άνθρωποι επί μέρες ολόκληρες δίνανε μάχες με τις φωτιές στην αρχή και τις λάσπες αργότερα. Και λέω κροκοδείλια γιατί στο παρελθόν δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία όταν κόβονταν εντάλματα για την πληρωμή κάποιων που μας παρείχαν τις "επιστημονικές" τους υπηρεσίες... Είπαμε, και το κλείνω εδώ, είμαστε μια μικρή κοινωνία και όλοι γνωριζόμαστε...               

Υ.Γ. Ο αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών καθώς και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας επανηλειμμένα προκάλεσαν τον επικεφαλής των μειοψηφούντων να πάει στα γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας (για όσους  φαίνεται πως δεν το  γνωρίζουν είναι απέναντι από το δημαρχείο στο όροφο πάνω από τη ΔΕΥΑΡΦ), να δει τα βιβλία έργων όπου λεπτομερώς  αναγράφονται όλες οι ώρες των εργολάβων με την ανάλογη παροχή υπηρεσιών αλλά εις μάτην.

Απλά, νά χαμε να λέγαμε... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟ!