ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα για τις επανειλημμένες κλοπές γεωργικού εξοπλισμού

Ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίο σε ψήφισμα που υποβλήθηκε από τον πρών δημοτικό σύμβουλο Ιωάννη Μπατζιάκα και αγρότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου ζητώντας ισχυροποίηση της ποινής
Ομόφωνο ψήφισμα για τις επανειλημμένες κλοπές γεωργικού εξοπλισμού
εικόνα αρχείου

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εισηγούμενος το 1ο θέμα εκτός της ημερήσιας διάταξης ενημέρωσε το σώμα ότι, το παρόν θέμα θα συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης ως κατεπείγον, λόγω και της έναρξης της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει υποβληθεί, από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ. Ιωάννη Μπατζιάκα, αλλά και άλλους αγρότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, το παρακάτω Ψήφισμα, για τις επανειλημμένες κλοπές γεωργικού εξοπλισμού σε οικισμούς του Δήμου μας:

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν επανειλημμένες κλοπές γεωργικού εξοπλισμού σε οικισμούς του Δήμου Ρήγα Φεραίου, προκαλώντας οικονομική ζημιά στους αγρότες, αλλά και πρόβλημα στην οικονομική τους δραστηριότητα. Η αποκατάσταση των ζημιών εκτός από χρηματικό κόστος απαιτεί και χρόνο ο οποίος είναι περιορισμένος και συγκεκριμένος, προκειμένου οι καλλιέργειες να μην υποστούν ζημιές.

Η μάστιγα των κλοπών πλήττει τους αγρότες του Δήμου μας γι’ αυτό και απαιτούμε το αδίκημα αυτό να αποτελεί κακούργημα, ανεξαρτήτως χρηματικής αξίας. Το αίτημα θεωρούμε είναι δίκαιο, αν αναλογιστεί κανείς τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες του Δήμου μας, ειδικά το τελευταίο διάστημα μετά τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές.

Η ισχυροποίηση της ποινής, τον μόνο που θα πρέπει να φοβίζει είναι εκείνον που διαπράττει το αδίκημα.»

Ο πρόεδρος , κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του τα ανωτέρω , τις διατάξεις του άρθρου 96 του
Ν. 3463/2006, και μετά από διαλογική συζήτηση,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1) Θεωρεί κατεπείγουσα τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης για το παρόν θέμα.
2) Εγκρίνει την έκδοση του ανωτέρω Ψηφίσματος, για τις επανειλημμένες κλοπές
γεωργικού εξοπλισμού σε οικισμούς του Δήμου Ρήγα Φεραίου.