ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, ξημερώματα θα «χτυπήσει» στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Τι είπε η αντιπεριφερειάρχης για την εξέλιξη της κακοκαιρίας σε Δήμο και Μαγνησία
"Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, ξημερώματα θα «χτυπήσει» στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Τι προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της περιφέρειας Θεσσαλίας – Επίταξη πλοίου αν χρειαστεί για να μετακινηθούν πολίτες από τα νησιά

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας εν όψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει τον νομό και τις Βόρειες Σποράδες από σήμερα το βράδυ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πριν από λίγο η χωρική αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Αννα Μαρία Παπαδημητρίου στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» στον ΑSTRA, λίγα λεπτά αφότου ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας στη Λάρισα, παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια, η κακοκαιρία αναμένεται να εκδηλωθεί με έντονα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ αρχικά στον Βόλο και θα ακολουθήσουν Ζαγορά, Νότιο Πήλιο και Σποράδες, ενώ σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, ξημερώματα θα «χτυπήσει» στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η περιφέρεια Θεσσαλίας ειδικά για τις Βόρειες Σποράδες έθεσε αίτημα στον κ. Κικίλια για να επιταχθεί πλοίο, ώστε εάν καταστεί ανάγκη να απομακρυνθούν εγκαίρως κάτοικοι του νησιωτικού συμπλέγματος.

Αναφορικά με το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταστρώσει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας η κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε πως 50 μηχανήματα βρίσκονται ήδη έξω, έτοιμα να παρέμβουν, προκειμένου να συμβάλλουν να μη φράξουν ρέματα και χείμαρροι στον Βόλο, το Νότιο Πήλιο, τον Αλμυρό και τη Ζαγορά. Επίσης βρίσκονται σε επιφυλακή συνεργεία για την αντιμετώπιση τυχόν κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο, ενώ ήδη έχει γίνει τοποθέτηση αντλιών οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την απάντληση υδάτων όπου κριθεί απαραίτητο και εκδηλωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.