ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καρυστιανού από Βόλο: «Τιμωρία για να αναπνεύσουμε πιο εύκολα»

Παλεύουν για δικαίωση οι γονείς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών- Ολη η κοινωνία στο πλευρό τους
Καρυστιανού από Βόλο: «Τιμωρία για να αναπνεύσουμε πιο εύκολα»

«Κάθε μέρα είναι για εμάς ένας χειρότερος Γολγοθάς. Ελπίζουμε πολύ γρήγορα να έρθει η τιμωρία, για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε λίγο πιο εύκολα». Τα λόγια τηςπροέδρου του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών, μητέρας της 20χρονης Μάρθης, που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα που συγκλόνισε τη χώρα, Μαρίας Καρυστιανού, σε εκδήλωση που έγινε το απόγευμα στον Βόλο, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμουκαι με στόχο την απόδοση δικαιοσύνης για το πολύνεκρο δυστύχημα.

Ηταν πριν έναν και πλέον έτος, όταν ο χρόνος «πάγωσε» στα Τέμπη, στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους, νέους και φοιτητές. Έναν και πλέον χρόνο μετά, η τραγωδία συνεχίζει να συγκλονίζει την ίδια ώρα που γονείς των θυμάτων των Τεμπών δίνουν τον αγώνα της απόδοσης ευθυνών, σε όσους ανήκουν, ζητώντας δικαίωση στη μνήμη των παιδιών τους.

«Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών για τα παιδιά μας, τα νεκρά παιδιά μας. Και είναι πολύ δύσκολα για εμάς μετά και τα τελευταία γεγονότα με την ανεύρεση οστών σε χώρο άσχετο από αυτό του δυστυχήματος», ανέφερε κατά την άφιξή τηςστο κτίριο του ΤΕΕ Μαγνησίας στον Βόλο, η ΜαρίαΚαρυστιανού, η οποία «πνίγηκε» στην αγκαλιά του κόσμου,που συγκεντρώθηκε για να της απευθύνει λίγα λόγια παρηγοριάς και συμπαράστασης.

«Κάθε ημέρα είναι για εμάς ένας χειρότερος Γολγοθάς. Ελπίζουμε πολύ γρήγορα να έρθει η τιμωρία για να μπορέσουμε κι εμείς να αναπνεύσουμε πιο εύκολα. Ευχαριστώ τον κόσμο για την πρόσκληση, που βρίσκονται δίπλα μας, για τα λόγια συμπαράστασης που μαςδίνουν δύναμη και μας βοηθούν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για απόδοση ευθυνών, για δικαίωση στη μνήμη των παιδιών μας», τόνισε η κ. Καρυστιανού.

Σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει προσπάθεια συλλογής υπογραφών σε ψήφισμα για την απόδοση ευθυνών στο έγκλημα των Τεμπών και ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από ένα εκατομμύριο.

Η κ. Καρυστιανού σχολιάζοντας τη δίωξη του πρώην Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού ανέφερε ότι είναιεξοργιστική η κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος ενώ χαρακτήρισε ντροπή για τη Δικαιοσύνη την πρώτη απόφαση αρχειοθέτησης της μήνυσης των γονέων.

«Αυτή τη στιγμή δεν μας ενδιαφέρει να γίνει γρήγορα η δίκη. Μας ενδιαφέρει να γίνει σωστή ανακριτική διαδικασία και να έχουμε όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία. Στοιχεία, που όπου κι αν τα έκρυψαν, όπου κι αν τα πέταξαν εμείς θα τα βρούμε για να γίνει σωστή δίκη», δήλωσε αποφασιστικά.

Στην εκδήλωση στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας που αποδείχθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει την αγάπη και τη συμπαράσταση του κόσμου, μίλησαν φοιτητές τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλία που ζήτησαν δικαίωση στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ - Ταχυδρόμος