ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΔΑΣ ΟΤΑ ζητά να συνεδριάσουν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ για δωροεπιταγές και οικονομικό έλεγχο

Η ΔΑΣ ΟΤΑ ζητά να συνεδριάσουν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ για δωροεπιταγές και οικονομικό έλεγχο

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ για δωροεπιταγές και οικονομικό έλεγχο, ζητά η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας. Επιπλέον ζητά την αύξηση του ποσού που δίνεται ως βοήθεια στους εργαζόμενους για προβλήματα υγείας από τα 300 στα 500 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας υπενθυμίζει για μια ακόμα φορά τα αυτονόητα στη λειτουργία ενός συνδικαλιστικού οργάνου. Την ώρα που βρισκόμαστε 2 μόλις εβδομάδες από το Πάσχα και η ακρίβεια ροκανίζει καθημερινά το εισόδημα των συναδέλφων, το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας (παράταξη «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή») τηρεί «σιγή ασυρμάτου» για την δωροεπιταγή που πρέπει να δοθεί στους συναδέλφους για τις γιορτές. Οι προφάσεις ότι δεν δίνονται οι δωροεπιταγές για λόγους οικονομίας είναι εκ του πονηρού.

Σύμφωνα με την πάγια τακτική του, το Προεδρείο επιχειρεί να μετατρέψει ακόμα και αυτό το συμβολικό ποσό, που όμως για αρκετούς συναδέλφους μπορεί να αποτελεί μια μικρή ανάσα και μια απόδειξη της σημασίας της συλλογικής οργάνωσης, σε ένα εργαλείο ψηφοθηρίας της παράταξης «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή». Τον ερχόμενο Δεκέμβρη, στις παραμονές των εκλογών του Συλλόγου, είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξουν, για προφανείς λόγους, ανάλογες προφάσεις και θα βρεθούν χρήματα, όπως άλλωστε «ομολόγησαν και οι ίδιοι».

Ζητούμε την άμεση λήψη απόφασης από το Δ.Σ. του Συλλόγου για την παροχή στους συναδέλφους δωροεπιταγής ύψους 40 ευρώ για το Πάσχα.

Απαιτούμε επίσης την άμεση λήψη απόφασης του Δ.Σ. για την αύξηση του ποσού που δίνεται ως βοήθεια στους συναδέλφους για προβλήματα υγείας από τα 300 στα 500 ευρώ. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει μείνει, με ευθύνη του Προεδρείου σε εκκρεμότητα από προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ ούτε στην προχθεσινή συνεδρίαση λήφθηκε σχετική απόφαση. Το Προεδρείο σέρνει τα πόδια του σε ένα ακόμα ζήτημα ζωτικής σημασίας για τους συναδέλφους.

Τέλος, η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας επαναφέρει για πολλοστή φορά την απαίτηση της να υπάρξει από το Δ.Σ. ενδελεχής έλεγχος στα οικονομικά του Συλλόγου, με την προσκόμιση στο Δ.Σ., με ευθύνη του Ταμία και συνολικά του Προεδρείου, όλων των σχετικών δικαιολογητικών (έξοδα με παραστατικά, κινήσεις λογαριασμών, κτλ).

Δεν πρόκειται για κάποια εμμονή της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας, ούτε αποτελεί λύση ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης που γίνεται μια φορά κάθε 3 χρόνια προεκλογικά από την Ελεγκτική Επιτροπή. Ο τακτικός έλεγχος των οικονομικών του Συλλόγου, που αποτελούν συνδρομές – περιουσία των συναδέλφων, συνιστά συλλογική ευθύνη του Δ.Σ. και στοιχείο της σωστής, χρηστής λειτουργίας ενός συνδικαλιστικού οργάνου σε όλη την διάρκεια της θητείας του. Αποτελεί υποχρέωση του Προεδρείου να δίνει πλήρη αναφορά για την οικονομική διαχείριση και να παρέχει στα μέλη του Δ.Σ. όλα τα σχετικά στοιχεία.

Είναι βαριά η ευθύνη του Προεδρείου που αποφεύγει συστηματικά να παρουσιάσει έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης. Η συνεχιζόμενη για χρόνια άρνηση του να φέρει τα αναλυτικά στοιχεία της οικονομικής διαχείρισης στο Δ.Σ. και να ενημερώσει όλα τα μέλη του που έχουν εκλεγεί με την ψήφο των συναδέλφων μετατρέπει τα ερωτηματικά σχετικά με την διαχείριση των εισφορών των συναδέλφων σε υποψίες.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας απαιτεί την άμεση πραγματοποίηση συνεδρίασης του Δ.Σ. με θέματα ημερήσιας διάταξης τα οικονομικά του Συλλόγου και την δωροεπιταγή του Πάσχα. Θεωρούμε απαράδεκτο, αντί να ασχολείται το Προεδρείο με τα ζητήματα που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τους συναδέλφους και που αφορούν την σωστή λειτουργία του Συλλόγου, να έχει ως μοναδική του έγνοια το να ζητά από τα μέλη του Δ.Σ. προτάσεις για τον προορισμό της εκδρομής του Σύλλογου!»

πηγή: taxydromos.gr