ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ογδόντα άτομα πέρασαν από έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας

Μεγάλη ανταπόκριση στον δωρεάν έλεγχο στο περιφερειακό Ιατρείο Καναλίων, παρουσία του καθηγητή Κων. Γουργουλιάνη
Ογδόντα άτομα πέρασαν από έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας
Στο στιγμιότυπο διακρίνεται ο καθηγητής πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης ενώ συντονίζει τη δράση

Ογδόντα άτομα, κάθε ηλικίας, από την περιοχή της Κερασιάς και των Καναλίων είχαν την ευκαιρία να ελέγξουν την αναπνευστική τους λειτουργία, στο πλαίσιο δράσης ευαισθητοποίησης των πολιτών, που ανέλαβε να πραγματοποιήσει το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου μαζί με το ΚΕΠ Υγείας και τον δήμο Ρήγα Φεραίου.

Ουσιαστικό ρόλο στη δράση είχε βέβαια ο καθηγητής πνευμονολογίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, ο οποίος παραβρέθηκε και επίβλεψε ο ίδιος των μετρήσεων και του ελέγχου που έγινε στο Περιφερειακό Ιατρείο Καναλίων.

«Μεγάλη η ανταπόκριση στα Κανάλια για τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας καθώς εξετάσθηκαν πάνω από 80 άτομα. Ευχαριστούμε τον καθηγητή Κωνσταντίνο Γουργουλιάννη για όλη την οργάνωση και την παρουσία του στο Περιφερειακό ιατρείο Καναλίων. Το μήνυμά μας ως μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, ΚΕΠ Υγείας δήμου Ρήγα Φεραίου και Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, είναι ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Στο πλαίσιο αυτό θα προσπαθούμε πάντα να ευαισθητοποιούμε την κοινότητα με τακτικούς ελέγχους τονίζοντας την αξία της πρόληψης», επισήμανε σε σχετική της ανάρτηση με αφορμή τη δράση η Αντωνία Χασιώτη, επισκέπτρια υγείας στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, συντονίστρια στις δομές του δήμου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ - taxydromos.gr