ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών στο Βόλο την Παρασκευή

Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών στο Βόλο την Παρασκευή

Μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη του Βόλου με κατάληξη το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων πραγματοποιούν μεθαύριο Παρασκευή οι αγρότες μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι δεν έχουν λάβει αποζημιώσεις από τις πλημμύρες του 2023 αλλά και τη χαλαζόπτωση στα τέλη Απριλίου του 2024.

Τη σχετική απόφαση έλαβαν χθες το βράδυ σε μαζική συγκέντρωση στη Βυζίτσα όπως ανέφεραν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι αγροτικών Συλλόγων της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας. Ο Κώστας Καρασταμάτης, μέλος της προσωρινής διοίκησης του αγροτικού συλλόγου Ξουριχτίου επισήμανε ότι, «δεν είναι δυνατόν να μην μας αποζημιώνουν για ζημιές σε καλλιέργειες όπως κάστανο, μήλο, κεράσι, από διάφορες αιτίες τα τελευταία τρία χρόνια».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, Θοδωρής Γεωργαδάκης, τόνισε ότι οι παραγωγοί πρέπει να αποζημιωθούν στο ακέραιο. «Να μπει μια προκαταβολή σε 15 μέρες. Έχουν χάσει παραγωγή και για φέτος και την επόμενη χρονιά. Και αυτό ήλθε να προσταθεί σε ζημιές των δύο πλημμηρών του 2023 και χάσαμε μεγάλη παραγωγή. Ακόμη αναμένουμε αποζημιώσεις. Ζητήσαμε 1000 ευρώ ανά στρέμμα σε μήλο, κάστανα και κεράσια και πήραμε ελάχιστα». Υπενθύμισε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του αγροτικού συλλόγου Ζαγοράς στη Ζαγορά στις 8 το βράδυ «για να πάρουμε αποφάσεις και ο δρόμος είναι αυτός του αγώνα. Να σηκωθούν και να πάρουν μέρος στον αγώνα. Είναι ατομική ευθύνη του καθενός η στάση μας και θα πρέπει να συμμετέχουμε».

πηγή: ertnews.gr