ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στόχος αρχές της άλλης εβδομάδας να αποκατασταθεί η υδροδότηση

Στόχος αρχές της άλλης εβδομάδας να αποκατασταθεί η υδροδότηση

Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν έρευνα και μετρήσεις σε όλες τις γεωτρήσεις της Θεσσαλίας και σε όλες τις πηγές, ξεκινώντας από τον δήμο Ρήγα Φεραίου σε επίπεδο Μαγνησίας.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηχριστοδούλου ανέφερε ότι οι μετρήσεις που έγιναν διαπίστωσαν σαλμονέλα, φτάνοντας στο σχεδόν ασφαλές συμπέρασμα ότι πρόκειται για υδατογενής έξαρση κρουσμάτων.

Από τα δείγματα που πήραμε από όλο το δίκτυο στις 3 Ιουνίου, βρήκαμε στις τρεις γεωτρήσεις, στη μία βρήκαμε να έχει και σαλμονέλα, η μία είναι τελείως καθαρή και η Τρίτη έχει κάποιους μικροβιακούς δείκτες, αλλά όχι σαλμονέλα.

«Το γεγονός αυτό είναι προς διερεύνηση. Προηγήθηκε μία περίοδος ξηρασίας, μετά είχαμε έντονες βροχοπτώσεις, βρέθηκε σαλμονέλα, η οποία φαίνεται να πήγε στη δεξαμενή, ενώ είχαμε και περιόδους με διακοπές στην ύδρευση και διακοπές ηλεκτροδότησης και δεν είχαμε αυτό το διάστημα και χλωρίαση του νερού. Ολοι αυτοί οι παράγοντες φαίνεται να συνέβαλαν στο να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στόχος μας είναι, αρχές της άλλης εβδομάδας να αποκατασταθεί η υδροδότηση των δύο χωριών.

πηγή: taxydromos.gr