ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με διακρίσεις μπήκε ο Αύγουστος για το Σύλλογο Δρομέων

Σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό συνεχίζουν να αγωνίζονται οι αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με τη γνωριμία νέων περιοχών, και τις διακρίσεις με τον αθλητικό τουρισμό
Με διακρίσεις μπήκε ο Αύγουστος για το Σύλλογο Δρομέων
Ο Στέργιος Κουσκουρίδας ήρθε τρίτος στον 7ο Ορειβατικό Αγώνα "Παλάγκας Γεώργιος" που διεξήχθη στα Καλύβια Ελασσόνας, στο δρόμο των 7 χιλιομέτρων

Ο Γιάννης Κλόκας το Σάββατο αγωνίστηκε στον αγώνα τριάθλου off road Xterra Τσεχίας και μετά από πολύ καλή εμφάνιση κατέλαβε τη 286η θέση μεταξύ των 366 συνολικά τερματισάντων και τη 236η επί των 285 ανδρών με χρόνο 4 ώρες, μηδέν λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Στην ηλικιακή κατηγορία 35-39 ετών αναδείχθηκε 25ος μεταξύ των 31 που τερμάτισαν. Κατά τη διάρκεια του ποδηλάτου ο τριαθλητές δοκιμάστηκαν αλλά δεν πτοήθηκαν από την έντονη βροχή που έπιασε και κράτησε για αρκετή ώρα.Η μεγάλη διάκριση ήρθε από τη Μαρία Μακροθανάση, η οποία τερμάτισε νικήτρια στη γενική κατάταξη γυναικών στον Όλυμπο στο ZEUS F.S.F. (Free Sky Flying). Ο αγώνας ήταν απόστασης 25 χιλιομέτρων και μεγάλης δυσκολίας με συνολική θετική υψομετρική ανάβαση 2.900 μέτρα και τη διαδρομή να κινείται σε αλπικό τοπίο, στις υψηλότερες κορυφογραμμές, και σε 4 κορυφές του Ολύμπου. Η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι στο ΚΕΟΑΧ Ολύμπου, στη θέση Βρυσοπούλες. Ο Θωμάς Μαλιαχόβας ξεπέρασε στην ίδια διοργάνωση τον εαυτό του και τερμάτισε τη διαδρομή των 25 χιλιομέτρων 17ος με χρόνο 9 ώρες 25`, καθώς έτρεξε λίγες ώρες μετά τη διάκριση που είχε στον άλλο αγώνα που είχε αγωνιστεί το Σάββατο στη Νεράιδα Καρδίτσας.

Το Σάββατο ο ΣΔΥ Βόλου έτρεξε με τρεις δρομείς στον 3ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου Νεράιδας Δολόπων Καρδίτσας ο οποίος έγινε στην όμορφη περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα με την Ευρυτανία. Ο Θωμάς Μαλιαχόβας κατέλαβε την 5η θέση στη γενική κατάταξη και βραβεύθηκε ως πρώτος στην ηλικιακή κατηγορία. Ακολούθησαν ο Γιώργος Αλμπανούδης και ο Χαράλαμπος Γιώτας.

Την Κυριακή ακόμη μία σημαντική διάκριση κατέγραψε ο Στέργιος Κουσκουρίδας. Ο δρομέας του ΣΔΥΒ έτρεξε στον 7ο Ορειβατικό Αγώνα "Παλάγκας Γεώργιος" στα Καλύβια Ελασσόνας, και τερμάτισε τρίτος στη γενική κατάταξη στον αγώνα των 7 χιλιομέτρων συνεχίζοντας το σερί των εξαιρετικών εμφανίσεων.

Τέλος, οι εγγραφές συνεχίζονται για τους εξής αγώνες και γίνονται προς διευκόλυνση των μελών του συλλόγου στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160:

8o Skiathos Trail Run 2019 Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη 22 Σεπτεμβρίου. Ημιμαραθώνιος και 10 χιλιόμετρα (ποσό συμμετοχής 10 ευρώ για κάθε αγώνα), παιδικοί αγώνες δωρεάν. Λήξη εγγραφών 17/9. Θα οργανωθεί εκδρομή από τον ΣΔΥ Βόλου.

13ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων 21-22 Σεπτεμβρίου. Διήμερη εκδρομή με λεωφορείο. Αποστάσεις 30, 10 και 5 χιλιόμετρα με ποσό συμμετοχής αντίστοιχα 12, 10 και 8 ευρώ.

8ος Αγώνας Δρόμου "Τρέχω για την Κατερίνη" 13 Οκτωβρίου. Απόσταση 8 χιλιόμετρα, δωρεάν συμμετοχή και πλήθος παροχών για τους 2.000 δρομείς. Θα γίνει εκδρομή με λεωφορείο.