ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Πενήντα χρόνια από την πιο διάσημη μουσική φωτογραφία

Εκατοντάδες φίλοι των Beatles συγκεντρώθηκαν έξω από τα λονδρέζικα στούντιο ηχογράφησης της Abbey Road, εκεί όπου τραβήχτηκε η θρυλική φωτογραφία με τα "σκαθάρια" να διασχίζουν τον δρόμο, για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια από αυτή τη φωτογράφηση
Πενήντα χρόνια από την πιο διάσημη μουσική φωτογραφία
AP Photo

Η φωτογραφία που βρίσκεται στο τελευταίο album των Beatles το αναγάγει σε ένα από τα πιο διάσημα εξώφυλλα στην ιστορία της μουσικής.

Σε αυτή καταγράφονται τα τέσσερα "σκαθάρια" να διασχίζουν μια διάβαση πεζών μπροστά από τα Abbey Road Studios.

Σήμερα, οι φαν των "Σκαθαριών", ορισμένοι ντυμένοι Beatles, πέρασαν με τη σειρά τους από τη διάβαση, ένα "ιερό" για τη Μαίρη Αν Λάφιν, 66 ετών, που ήρθε από τη Νέα Υόρκη ειδικά για την περίσταση.

"Είναι καταπληκτικό να βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους που τους αγαπούν, και να βλέπεις πόσο σημαντικοί ήταν για τον κόσμο", είπε.

Η ιδέα για τη φωτογράφιση ανήκει στον Paul Mccartney, ο οποίος είχε κάνει ένα αρχικό σχέδιο με τέσσερα ανθρωπάκια πάνω στη διάβαση, τραβήχτηκε στις 8 Αυγούστου 1969 στις 11.35 το πρωί από τον Σκοτσέζο φωτογράφο Ian McMillan. Η ώρα επιλέχθηκε ακριβώς για να μην υπάρχουν πολλοί φαν του συγκροτήματος στο σημείο.

Ακουμπώντας σε ένα σκαμπό καταμεσής του δρόμου, όπου η κυκλοφορία είχε διακοπεί από έναν αστυνομικό, ο McMillan τράβηξε έξι στιγμιότυπα από τα οποία χρησιμοποιήθηκε μόνο το πέμπτο: εκείνο όπου τα τέσσερα "Σκαθάρια" περπατούν μαζί. Η συνολική διάρκεια της φωτογράφησης ήταν περίπου δέκα λεπτά.

Από το πάρτι που στήθηκε στην πιο διάσημη διάβαση του κόσμου δεν έλειψαν και τα συνθήματα κατά του Brexit.

AP Photo

Η συγκεκριμένη φωτογραφία και κάποιες λεπτομέρειες σε αυτήν έδωσε τροφή στον μύθο πως ο Paul είχε πεθάνει και είχε αντικατασταθεί.

Ως απόδειξη οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας αναφέρουν πως ο Macca κρατά το τσιγάρο στο δεξί του χέρι, ενώ είναι αριστερόχειρας, με άλλους να τονίζουν ότι είναι ο μόνος από τους Beatles που είναι ξυπόλυτος και περπατά με διαφορετικό βήμα.

πηγή: efsyn.gr

Πιο διαβασμένα