ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Cupcakes "Κόκκινο Βελούδο"

Από τα κορίτσια του "Oh my Deer"!
Cupcakes "Κόκκινο Βελούδο"

Υ Λ Ι Κ Α (για 20 κεκάκια)

 

Cupcakes


2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές κακάο*
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ξινόγαλα
2 αυγά
2 κουταλιές υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής**
1 κουταλάκι ξύδι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

 

Επικάλυψη με τυρί κρέμα


320ml κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
100 γραμ. τυρί κρέμα

 

*Χρησιμοποιήσαμε κακάο Μαδαγασκάρης που δεν είναι τόσο σκούρο ώστε να υπερισχύσει το κόκκινο χρώμα. 

**Όλη η υπόθεση είναι το χρώμα. Ναι, ναι χρησιμοποιήσαμε χρώμα σε υγρή μορφή. Το χρώμα το πήραμε από ένα μαγαζί με είδη ζαχαροπλαστικής! Ακόμα και με μία κουταλιά το κέικ γίνεται κατακόκκινο! Αν θέλετε το κέικ να βγει κατακόκκινο επενδύστε σε ένα καλό χρώμα ζαχαροπλαστικής!

 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

 

Cupcakes


Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο και ανακατέψτε. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το λάδι, το ξινόγαλα, τα αυγά, το χρώμα, το ξύδι και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γεμίστε τις θήκες από ένα ταψάκι για μάφινς με καραμελόχαρτα και γεμίστε τα ελάχιστα πάνω από τη μέση με μείγμα.  Ψήστε τα κεκάκια για 20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μπορεί να χρειαστεί είτε περισσότερο είτε λιγότερο) σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C. Τοποθετήστε μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι στο εσωτερικό των κέικ. Αν βγει καθαρό, τα κέικ είναι έτοιμα. Βγάλτε τα από το ταψάκι και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. 

 

Επικάλυψη με τυρί κρέμα


Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Με ένα πιρούνι μαλακώστε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και προσθέστε το στη σαντιγί χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 15 λεπτά για να σφίξει. 

 

Συναρμολόγηση


Όταν τα κεκάκια έχουν κρυώσει καλά ξεκινάμε τη διακόσμηση. Βάλτε την κρέμα σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη και δημιουργήστε επίπεδα βουναλάκια. Έπειτα, πασπαλίστε με λίγα ψίχουλα από κάποιο κεκάκι που άνοιξε ή για κάποιο λόγο καταστράφηκε. Απλά, όμορφα και πεντανόστιμα!

 

*Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα http://www.ohmydeerblog.com/. Επίσης στο instagram: ohmydeerblog και στο facebook: Oh my deer!