ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή στο Υπουργείο για το πρόγραμμα De Minimis

Αφορά την αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών
Επιστολή στο Υπουργείο για το πρόγραμμα De Minimis

Tην ένταξη – αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου Ρήγα Φεραίου ζητά η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καναλίων, από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε σχετική επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Μάκη Βορίδη -μεταξύ άλλων- αναφέρεται: "Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου καλλιεργούνται πολλά στρέμματα με αμυγδαλιές και ειδικά στην τοπική κοινότητα Καναλίων, όπου θα έλεγε κανείς, αποτελεί μονοκαλλιέργεια και τα αμύγδαλα της περιοχής είναι γνωστά για την ποιότητά τους.

Δυστυχώς, όμως, η φετινή παραγωγή αμυγδάλων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου είναι σχεδόν μηδενική, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των παραγωγών μας, δεδομένου και του γενικότερου οικονομικού κλίματος, σε μία εποχή που αγωνίζονται να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε καθημερινές προκλήσεις.

Κατά τη συνάντησή μας με τον προκάτοχό σας είχε συζητηθεί και δρομολογηθεί, σύμφωνα με διαβεβαίωση, η ένταξη - αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών μας στο πρόγραμμα De minimis.

Παρακαλούμε, αν είναι δυνατό, να μας γνωρίσετε το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία και να αιτηθούμε την επίσπευση της ολοκλήρωσής της.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου στην ύπαιθρο ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκρισή σας".