ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Z. Μακρή για την αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών

Δελτίο τύπου της βουλευτού Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας
H Z. Μακρή για την αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών

Αναλυτικά:

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση της Βουλευτού του Νομού Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, Ζέττας Μακρή, σε αιτήματα που της γνωστοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτριο Νασίκα, σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καναλίων καθώς και από τον Αγροτικό Σύλλογο Αλιευτικής Παραγωγής του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Συγκεκριμένα, οι δύο πρώτοι συνεργαζόμενοι φορείς απέστειλαν επιστολή σχετικά με την σχεδόν μηδενική παραγωγή αμυγδάλων στην δημοτική ενότητα Καναλίων του Ν. Μαγνησίας και τη δυνατότητα ένταξης – αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών σε πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (“De minimis”).

Περαιτέρω, στην επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Αλιευτικής Παραγωγής  του Δήμου Νοτίου Πηλίου, αναφέρονταν τα προβλήματα του κλάδου της παράκτιας αλιείας (οστρακοαλιεία, αλίευση ολοθουρίων και δολωμάτων) με ταυτόχρονη παράθεση συνοπτικών προτάσεων.

Η κυρία Μακρή κατέθεσε άμεσα κοινοβουλευτικές αναφορές και για τα δύο ζητήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδη ήδη από την Δευτέρα  26 Αυγούστου.